Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

Debrecen - Videoton 2-0

2004.03.07. 20:00
A hét közben az UEFA-kupától búcsúzó Debrecen játékán az első percekben még látszott a kupabúcsú okozta keserűség, azonban a kezdeti lassú tapogatózás után nagy vehemenciával estek a vendég Videotonnak. Sorra vezették akcióikat és ezek szervezésében a kupában is remekül játszó Sándor Tamás játszotta a főszerepet.

Hiába támadott többet a hazai együttes, gólt csak a játékrész utolsó percében sikerült szereznie. Ekkor egy szögletet követően az előre húzódó Szekeres fejelt 5 méterről a kapuba. Hiába jártunk a félidő legvégén, még ebben játékrészben egyenlíthetett volna Csank János együttese. Tóth csapta be az egész debreceni védelmet, de lövése a kapufán csattant, a kipattanót pedig Hercegfalvi alig lőtte fölé.

A második félidőben egy sokkal aktívabb Debrecen jött ki a pályára, minek köszönhetően előbb Bajzát lövését mentették a gólvonalról, majd Kiss Zoltán lőtt kapufát. A hazai rohamok minden bizonnyal Kócziánt viselték meg a legjobban, aki az 54. percben kiszólt Kispál partjelzőnek, amiért sárga lapot kapott. Ezután sem hagyta abba a reklamálást, így Saskőy kiállította.

Az emberelőny ellenére a hazaiak csak a 69. percben tudták növelni előnyüket, ekkor Sándor remek passzát bajzát lőtte 15 méterről a kapu jobb alsó sarkába. A játék képe alapján a Loki győzelme teljes joggal megérdemelt, míg a vendégek örülhetnek, hogy megúszták két kapott góllal.