Márta, Flóra
21 °C
34 °C

MTK-Videoton 2-2

2004.03.20. 20:56
A két tavaszi meccsét megnyerő MTK hazai pályán nem boldogult az idén még nyeretlen Videotonnal. Hercegfalvi két gólt szerzett.
Szokatlan nyilatkozatot tett a hét közepén Videoton edzője, Csank János, amelyikben elismerte, hogy az anyagi gondok mellett motivációs problémái is adódnak játékosaival. A fehérváriak idén még nem szereztek pontot, így némileg váratlanul vezetéshez jutottak már a hatodik percben. Hercegfalvi kapott jó indítást, csinált két cselt, és tíz méterről az alsó sarokba lőtt.

Nem sokáig kellett várni a hazaiak válaszára. Torghelle szánta el magát húst méterről, de lövése elkerülte a jobb felső sarkot. Aztán a következő próbálkozás már utat talált a hálóig. Egy szöglet után nem tudtak felszabadítani a védők, Silva pedig a kapuba bólintott. A félidő vége előtt újabb szöglet utáni gólt szereztek a kék-fehérek. Ezúttal is Zabos adott be, Torghelle pedig jó ütemben érkezett, és hat méterről nem hibázott.

A második félidő is Hercegfalvi góllal kezdődött. Dvéri beívelése után aligha tudatosan juttatta kapásból a kapuba a labdát tíz méterről, de ez a végeredmény szempontjából mindegy. Az MTK próbált rákapcsolni, de Silva nagy helyzetét leszámítva nem volt komoly lehetőségük, így nem érdemelték meg a három pontot.