Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Pécs-Ferencváros 0-1

2004.03.21. 15:08
A Ferencváros első idei gólja három pontot ért, de a Pintér-csapat sikeréhez a játékvezető ténykedése is kellett, aki nem adott meg egy gólt a pécsieknek, és egy tizenegyesgyanús esetnél is továbbot intett.
Az eddigi két tavaszi fordulóban mindkét együttes gólképtelennek bizonyult, így értelemszerűen nagyon fogadkoztak, hogy most megtörik rossz sorozatukat. Ennek megfelelően is kezdődött a meccs, húsz percig élvezetes volt a játék.

Előbb Márton került helyzetbe - rosszul vette át a labdát Szűccsel szemben -, majd Gera eresztett meg tizenhatról egy lövést, de néhány centit tévedett. Aztán Kapic próbálkozott, majd a Kínát is megjárt Kerekes, és épp a szlovén válogatott játékos mentett.

A folytatásban visszaesett az iram, ám a félidő vége előtt váratlanul előnybe került a Fradi. Lipcsei szabadrúgására Kiss György érkezett, és öt méterről a kapuba passzolt.

A fordulás után jól kezdett a Pécs, az 55. percben Erős lövése után Koltai elé került a labda, aki tíz méterről nem is hibázott. A játékvezető azonban az asszisztensével való hosszas tanakodás után érvénytelenítette a találatot. Három perc sem telt el, amikor Botis lerántotta Montvait a tizenhatoson belül, ám Saskőy sípja néma maradt.

A Fradinak két komoly helyzete volt a folytatásban, előbb Botis emelkedett a pécsi védelem fölé, nyolc méterről fejelt, de a labdát Gaál a gólvonalról vágta vissza a mezőnybe. Hét perccel a vége előtt Lipcsei egyedül vezethette kapura a labdát, meglepetésre tizennyolcról lőtt, de jó fél méterrel fölé.

A meccs nem múlt el rendzavarás nélkül, hiszen összesen tizenkét személy esetében járt el a rendőrség. Közülük nyolc fő ellen szabálysértési eljárás indult: öt személyt rendzavarással, hármat pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértéssel gyanúsítanak. E nyolc ember közül kettőt gyorsított bírósági eljárás céljából őrizetbe vettek. Az előállított további négy személy ellen garázdaság vétsége miatt büntetőeljárást kezdeményeztek.