Valér
2 °C
8 °C

Újpest-Siófok 0-1

2004.03.21. 14:40
Az Újpest többet, a vendégek viszont kontráik révén jóval veszélyesebben támadtak, ennek köszönhették győzelmüket.
Miután a hétközi Haladás elleni bajnokin sikeresen mutatkozott be Mészöly Géza az Újpest kispadján, a Siófok ellen is az volt a célja, hogy csapata újabb győzelmet arasson. Az első félidőben ennek kevés jelét mutatta együttese, igaz mezőnyfölényben játszott, de mindössze két lövésre futotta az erejéből. Előbb Tóth Norbert próbálkozott egy kényszerítő után, majd Simek jó beadását Bükszegi tizenhét méterről kapásból lőtte rá szép mozdulattal, fordulásból, kevés hiányzott a gólhoz.

A fordulás után nagy rohamokat vezetett az Újpest, beszorította ellenfelét, Szélesi lövésénél Csernyánszki azonban a helyén, Farkas pedig fél méterrel fölélőtt. A hatvanadik percben Tamási hibája után Mészáros került helyzetbe - egyedül vezethette Vlaszákra a labdát -, de kisodródva csúnyán mellé és fölé durrantott.

Az Újpest a folytatásban is uralta a játékot, Polonkai kísérlete is ígéretesnek bizonyult, a szélről belőtt labdáknál rendre a vendégvédőknek kellett tisztázniuk. Hét perccel a vége előtt aztán Mészáros javította bakiját, kiváló ütemben ugratta ki Györököt, aki a labdaátvétellel a védők mögé valamint a kapussal szembe került, és tizenhárom méterről a bal sarokba gurított.

A gól után az Újpest megzavarodott, a csereként beállt Bajevszki két gólt is lőhetett volna, de előbb nem tudta kihasználni Juhár labdaeladását, majd Vlaszák védte a szélről leadott bombáját.