Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

FTC-Debrecen 0-0

2004.03.27. 20:59
Az első húsz percben egy-egy kiállítás, majd Gera kihagyott tizenegyese jelentett izgalmat. A folytatásban is magyar pályán ritkán látható iramú mérkőzést produkáltak a felek, gól azonban nem született.
Minden bizonnyal az elmúlt évtizedben egy bajnoki találkozóról sem beszéltek annyit, mint a legutóbbi Ferencváros-Debrecen összecsapásról. Ezúttal azonban nem a meccs után, hanem már az első percekben izgalomba jött a nézőtér.

A 4. percben Sándor ugratta ki Bajzátot, s a gólhelyzetben kapura törő csatárt Kriston utolsó emberként lerántotta, ezért Megyebíró játékvezető azonnal kiállította a hazai középpályást.

Negyedóra múlva "egyenlített" a Debrecen. Sasu lépett ki a vendégvédők közül, de a román támadót Bernáth buktatta a 16-oson belül. A debreceni védő reklamálás után piros lapot kapott. A büntetőt Gera végezte el, ám gyengén meglőtt, a kapu bal oldalába tartó labdáját Tomic kivédte.

A Ferencváros hatalmas lendülettel és elszántsággal kezdte a mérkőzést, s a debreceni kapu annak ellenére sem szabadult fel a nagy nyomás alól, hogy a hazaiak emberhátrányba kerültek.

A második félidőben sokkal kiegyenlítettebb, ugyanakkor hullámzóbb lett a játék. Mindkét fél előtt akadtak lehetőségek, de ezek rendre kimaradtak. A legnagyobb lehetőség a Fradi előtt adódott, amikor tíz perccel a lefújás előtt Tököli és Gera vihették Égerre a labdát, de addig-addig szórakoztak, amíg a visszaérő védők tisztázni tudtak.

Összességében a hazaiak sokkal közelebb álltak a győzelemhez, de ideges és pontatlan játékuk miatt nem sikerült otthon tartaniuk a három pontot. Az FTC utoljára 2001 tavaszán tudott nyerni otthon a Debrecen ellen, a hajdúságiak azóta gólt sem kaptak az Üllői úton.