Szabolcs
20 °C
35 °C

Haladás-Zalaegerszeg 0-1

2004.03.28. 16:33
A Haladás hiába játszott közel egy órát emberelőnyben és hiába bírtokolta kétszer annyit a labdát, mint ellenfele, ismét kikapott hazai pályán. Ezzel a tavasszal még gólképtelen Illésék a táblázat utolsó helyére kerültek.
A Haladás játékosai minden bizonnyal az új edzőnek Tóth Bálintnak akartak bizonyítani, hiszen az első percekben nagy vehemenciával estek ellenfelüknek. Azonban a zalaiak sem csak a védekezéssel törődtek, így kifejezetten izgalmasak voltak az első percek.

Az első negyedóra végén aztán előnybe kerültek a vendégek. Sebők József tört be a jobboldalon a tizenhatoson belülre, Seper buktatta, a jogosan megítélt büntetőt pedig Sebők Vilmos lőtte a kapu közepébe. A gól alaposan visszavetette a hazaiakat, percekig nem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani a ZTE kapuja előtt. Amikor pedig elmúlt a "sokk", egy gyors kontra után csak Tóth bravúrjának köszönhették, hogy a vendégek nem növelték előnyüket.

A 35. percben újabb esélyt kapott a Haladás. Illés ugratta volna ki Somfalvit, a labdába azonban Molnár beleütött. Miután ezt utolsó emberként tette, jogosan állította őt ki a játékvezető.

A fordulás után hiába birtokolta kétszer annyit a labdát a Haladás, mint ellenfele, az emberhátrányban lévő ZTE megszállta kapuja előterét, így Illésék ritkán tudtak helyzetbe kerülni. Gellei Imre együttese pedig továbbra is kontrákkal kísérletezett, nem sok sikerrel.

Az első félidőben egy magyar pályán szokatlanul hajtós meccset produkáltak a csapatok, a második negyvenöt percben azonban ellaposodott a találkozó, melyen végül győzött a ZTE, így a két csapat helyet cserélt a tabellán.