Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Békéscsaba-Sopron 3-3

2004.04.07. 18:13
Küzdelmes, fordulatos mérkőzésen ért el döntetlent a kiesés ellen menekülő Békéscsaba a hatodik helyezett Sopron ellen.
Szűk negyedórányi lagymatag semmittevés után két pontrúgást követően gyors gólváltásra került sor. Először Szeverényi majd Vasas volt eredményes. A békéscsabai védő egy megcsúsztatott szöglet után tíz méterről - a kapufa segítségével - juttatta a labdát a kapuba, míg a vendégvédő huszonkét méterről lőtt a hálóba szabadrúgás után.

Az iram a találatoknak köszönhetően felélénkült, Vasas egy szép kényszerítő után újra lőtt, de a labda elkerülte a kaput. A helyzetre góllal válaszolt a Csaba. A kétszázadik élvonalbeli meccsén játszó Kovács Bélához egy sarokrúgás után került a labda, amit hét méterről passzolt laposan a kapuba.

A fordulás után egyenlített a felsőházas Sopron. Cseke eresztett meg egy lövést harminc méterről, Simunic nem tudta megfogni a labdát, a kipattanóra pedig jó ütemben érkezett a csereként beállt Balaskó, és közelről a léc alá vágta. A gól megfogta a hazaiakat, nem találták a ritmust, majd a 73. percben hátrányba kerültek. Muzslay visszafejelt labdáját a nagy kedvvel játszó Vasas bombázta a kapu bal oldalába.

A vezetés nem nyugtatta meg Dajka csapatát, az önmagáról megfeledkezett Sira megütötte Bujákit, akit a játékvezető habozás nélkül kiállított. Hét perccel a vége előtt Hofmannt ütötte el Hajdu kapus a büntetőterületen belül, a jogosan megítélt tizenegyes után Kovács Béla a bal sarokba lőtte a labdát. A hajrában komoly helyzet már nem alakult ki, így maradt a döntetlen.