Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Sopron-Debrecen 2-3

2004.04.17. 20:38
Az elmúlt évek egyik legjobb magyar bajnokiján a szerencsésebb debreceniek mindhárom pontot elvitték Sopronból.
A hazaiak hatalmas iramban kezdték a találkozót és nekiestek ellenfelüknek. Tomic azonban Fehér és Bagoly helyzetét is hárította. Hiába játszott fölényben a Sopron, az első gólt mégis a debreceniek érték el. Egy előrevágott labdára Hajdu rosszul jött ki, Madar átemelt felette és az érkező Andorkának nem volt nehéz dolga két méterről az üres kapuba továbbítania a labdát.

Nem tarthatott sokáig a vendégek öröme, mert hét perc elteltével gyönyörű akció végén Hanák beadását Tóth Mihály fejelte a bal felső sarokba. Egy perccel később azonban már ismét a Debrecennél volt az előny. Halmosi beadását Bernáth becsúszva lőtte a kapuba. A hazai játékosok és a nézők egyöntetűen lest reklamáltak, Megyebíró játékvezető azonban megadta a gólt.

Újabb hat perc elteltével, már két góllal vezetett Szentes Lázár együttese. Bernáth jobboldali beadását Andorka bombázta a kapuba. A hazaiak nem omlottak össze, tovább rohamoztak és hét perc elteltével szépítettek. Tóth Mihályt Szekeres buktatta a tizenhatoson belül, és a jogos büntetőt a sértett lőtte a bal alsó sarokba.

A második játékrészben ugyanolyan nagy iramban kezdtek a hazaiak, mint az elsőben, de Tóth nagy lehetősége az 54. percben mellé szállt. Egy perccel később a túloldalon Andorka egyedül mehette Hajdu kapuja felé, de kihagyta a kihagyhatatlant. A meccs irama a továbbiakban is remek maradt, és a hazaiak hiába tettek meg mindent az egyenlítésért - az utolsó percekben már mindent egy lapra téve támadtak - nem sikerült újabb gólt szerezniük. Így a Debrecen elvitte mindhárom pontot, noha a döntetlen a játék képe alapján igazságosabb lett volna.