Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Újpest-Balaton FC 1-1

2004.04.17. 22:03
A rengeteg hibával tarkított találkozón - egy nagyon rossz talajú pályán - igazságos eredmény született.
Az első komolyabb védeni valója Vlaszáknak volt, aki a 3. percben Mészáros tizenhat méteres lövését védte bravúrral. A folytatásban hiába birtokolta többet a labdát az Újpest, a vendégek magabiztosan védekeztek, így a hazaiak nem tudtak komoly lehetőséget kialakítani Csernyánszky kapuja előtt. (Ehhez persze "szükség volt" a roppant rossz talajú pályához is, amelyen rengeteg hiba csúszott a csapatok játékába.)

A második negyvenöt percben meglepetésre a siófokiak kezdtek aktívabban, de komoly helyzetet ők sem tudtak kialakítani. Ez minden bizonnyal nem tetszhetett Mészöly Gézának, hiszen az újpesti edző a hajrára két támadót hozott be Feczesin és Bükszegi személyében. Utóbbi a 74. percben nagy helyzetbe került, de Csernyánszky bravúrral tudott hárítani.

Ezek után meglepetésnek számított, hogy a 75. percben vezetést szerzett a Siófok. Mészáros iramodott meg a kapu felé, majd önzetlenül a támadást kísérő Bajevszkihez passzolt, aki nem hibázott. Egy perccel később azonban már ismét döntetlen volt az állás. Jobb oldali szöglet után Polonkai lövésébe még Feczesin beleért, ezzel becsapta a siófoki kapust, így a labda a bal alsó sarokba jutott. A 80. percben még egy súlyos szabálytalanság után Erőst kiállította a játékvezető, de ez már nem befolyásolta a végeredményt.