György
14 °C
24 °C

Zalaegerszeg-Békéscsaba 3-0

2004.04.17. 21:53
Nem volt egy súlycsoportban a két együttes, a hazaiak könnyed, néhol tetszetős játékkal tartották otthon a három pontot.
A hazaiak nagy lendülettel estek ellenfelüknek, de a vendégek lelkes védekezésükkel sorra verték vissza a zalai próbálkozásokat. Ezt egészen a 29. percig sikerrel tették, ekkor azonban Sebők József révén vezetést szerzett Gellei Imre együttese. Nagy Lajos lövése Simunicról kipattant, és a lecsorgó labdát a válogatott támadó hat méterről helyezte az üres kapuba.

A második negyvenöt percben csak feleannyi ideig bírták a csabaiak, hiszen a 60. percben már két góllal vezetett a tavaly előtti bajnok. Nem is akármilyen góllal. Szamosi baloldali beadását mellel vette le az első gól szerzője Sebők, és a tizenhatos vonaláról kilőtte a kapu jobb alsó sarkát. A vége előtt negyedórával Koplárovics szöglete csak centikkel kerülte el a vendégek kapuját.

A gól után úgy tűnt, mint ha mindkét gárda már a meccs végét várná, hiszen a hazaiak megelégedtek a két góllal, míg a vendégek tisztában voltak vele, hogy itt ma nem sikerül pontot szerezniük. A lefújás előtt nem sokkal mégis növelte előnyét a ZTE.

Kral vezette fel a labdát, Sebőkhöz passzolt, a támadó önzetlenül tette a labdát Vincze Ottó elé és az egykori Fradi-kedvenc remekül lőtt a bal sarokba. A nem túl magas színvonalú találkozón nem volt egy súlycsoportban a két együttes, a hazaiak megérdemelten nyertek ilyen arányban is.