Piroska
-2 °C
5 °C

Otthonában ütötték ki a Fradit

2004.04.21. 20:57
Kiss György jogos kiállítása előtt a Siófok mindössze egyszer lőtt kapura, igaz azt pontosan tette. Létszámfölényben tökéletesen játszott Csertői csapata, és esélyt sem hagyott a zöld-fehéreknek. A Fradi hét meccsen át nem kapott gólt, most négyet is, ám ha nyolc lett volna a vége, akkor sem lepődhettek volna a csapat szimpatizánsai.
A kiállítások miatt tartalékosan felálló Ferencváros játékosai nagyon fogadkoztak, hogy kijavítják az MTK elleni hibájukat, a Siófok azonban nem ígérkezett könnyű ellenfélnek, annál is inkább, mert a bajnokságban ők kapták a legkevesebb gólt, szám szerint tizenkettőt.

Penksa próbálkozott először

Elmaradtak a nagy hazai rohamok, az első kapuralövésre a félidő feléig kellett várni. Akkor Penksa lőtt húsz méterről, de fél méterrel célt tévesztett. Előtte Leo kerülhetett volna helyzetbe, de cselezni próbált, így odalett a lehetőség.

A 26. percben váratlanul vezetést szerzett a vendégcsapat. Bajevszki húzott el a jobboldalon, visszagurítása után egymást zavarták a siófokiak, aztán Gyepes nem tudott felszabadítani, így Usvat elé került a labda, aki nyolc méterről a kapuba bombázott.

Kiss kiállítása döntő fontosságú volt

A Fradi Leo lövésével válaszolt, de kísérlete centikkel elkerülte a kaput. A 36. percben emberhátrányba került a listavezető. Az igen aktív, a védők közül kilépő Bajevszkit Kiss gáncsolta, akinek volt már sárgája, így számára véget ért az összecsapás.

Pár perc telt el, amikor növelhette volna előnyét a Csertői-csapat. Bajevszki passzával Mészáros került ziccerbe, nyolc méterről lőtt, de a kapu mellé. A macedón csatár a félidő előtt került nagy helyzetbe, de kivárt, és lövése gyatrára sikeredett.

Sitku két gólja végleg eldöntötte a meccset

A fordulás után Tököli előtt adódott ígéretes helyzet, de Csernyánszki védett. A másik oldalon Sitku nem hibázott. Sipeki tökéletes ütemben ugratta ki a támadót, aki egyedül törhetett kapura, és ha Dragóner be is érte, egy szép csellel elfektette a védőt, és Szűcs mellett a kapu baloldalába emelt. A gól nagyon megfogta a Fradit, a vendégcsapat sorra alakította ki helyzeteit, de a két gólszerző ezúttal tévedett. Mint ahogy Virág fejese sem volt pontos.

Ezek után feléledt a Fradi, de mindössze két helyzetig jutott, nem úgy, mint a Balaton, amelyik gyorsan lőtt két gólt. Sipeki ismét kiváló passzt adott Sitkunak, aki tíz méterről átemelte a labdát a kifutó Szűcs felett. Négy perccel később Csordás keverte meg a Fradi-védelmet, a csereként beállt Balog fellökte, a büntetőt a sértett nagy nyugalommal értékesítette.

A folytatásban már nem változott az eredmény, de mindez csak a vendégeken múlott, mert a zöldek összetörtek.