Ervin
14 °C
21 °C

Debrecen-MTK 2-2

2004.04.21. 21:34
A rendes játékidő hosszabbításában engedte ki a kezéből a győzelmet a Debrecen az MTK ellen, így nem vehette át a vezetést a bajnokságban.
Szombati soproni győzelme után a Debrecen hazai pályán kívánta folytatni a menetelését. Az MTK-val néhány fordulóval ezelőtt már találkozott a Loki, és akkor csupán 2-2-es döntetlenre futotta az erejéből.

Ahogyan várni lehetett, a Debrecen lépett fel támadólag, de Bajzát és Kiss Zoltán is hibázott nagy helyzetben, Zabos viszont nem. A középpályás huszonöt méterről vállalkozott lövésre, és ballal hatalmas gólt lőtt a felső sarokba.

Az ellentámadásból egyenlíthetett volna a Loki, de Bogdanovics két kiváló csel után megeresztett lövését Végh lábbal védte. A hazaiak még inkább rákapcsoltak, de Szatmári fejese, Sándor lövése mellément, míg a szerb csatár újabb kísérleténél a kapufa mentett.

A fordulás után, ami nem sikerült a hazai csatároknak, sikerült Zabosnak, aki egy szabadrúgás után saját kapujába talált. A folytatásban is Dombiék akarata érvényesült, és tizenkét perccel a vége előtt megszerezték a vezetést. Sándor tört be a tizenhatoson belülre két csel után lőtt, Végh kiütötte a labdát, pechére az érkező Andorka elé, aki három lépésről a kapu közepébe gurított.

Nem roppantak azonban össze a fővárosiak, és a rendes játékidő hosszabbításában Juhász váratlanul kiegyenlített. Pisont szöglete után ő emelkedett a legmagasabbra, és nyolc méterről a kapuba juttatta a labdát. Szinte a középkezdésre sem volt idő.