Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Győr-Zalaegerszeg 2-1 (0-1)

2004.05.01. 21:44
Nem tudta megőrizni előnyét a Győr otthonában a Zalaegerszeg az Arany Ászok Liga 26. fordulójában, így az alsóházi rangadón a zöld-fehérek sokat tettek az osztályozós hely ekerüléséért.
A helyzetei alapján nagyobb gólarányú győzelmet is arathatott volna a ZTE ellen a Győr, amely teljesen megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

Pedig a vezetést még a vendégek szerezték meg, a Manchester United "legyőzője", Koplárovics Béla találatával. Egy középről induló ZTE-támadás végén Nagy Lajos ugratta ki a támadót, aki tizenkét méterről a kapu bal oldalába gurított.

Ezt követően azonban a Győr mindent megtett az egyenlítésért, illetve a győzelemért. Az első félidőben Vlajics, Priskin és Varga Zoltán is hiába rohamozta rendre a zalaegerszegiek kapuját, nem született már gól.

A fordulás után aztán sikerült az ETO-nak mezőnyfölényét vezetésre váltania. Két perc telt el a második félidőből, amikor Priskin félfordulatból, kilenc méterről egyenlített. Az első negyedóra végén már 2-1 volt a hazaiak javára: ismét Priskin veszélyeztetett, de hat méterről leadott lövése kipattant, amit Varga Zoltán az üres kapuba juttatott.

A hátralévő időben Gellei Imre csapata is eljutott ellenfele kapuja elé, de az eredmény nem változott, így a Győr nagy lépést tett a biztos bennmaradás - az osztályozó elkerülése - érdekében.