Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Haladás-Videoton 0-2 (0-1)

2004.05.01. 21:53
A Haladás tovább száguld az osztályozó felé. A Videoton ellen hiába irányított a szombathelyi együttes az Arany Ászok Liga 26. fordulójában, a fehérváriak jobban használták ki helyzeteiket.
A Videoton a bajnokság egyik legérdekesebb alakulata: a fehérváriak anyagi gondokkal küzdenek, bukdácsolnak, Sóstón szinte mindenki rosszkedvű, ezzel szemben több játékost is adnak a válogatottnak. Lothar Matthäus a brazilok ellen kezdőként szerepeltette a középpályás Tóth Balázst, majd becserélte Dvérit és Hercegfalvit is. Ezzel szemben a szombathelyieket ismét a kiesés réme fenyegeti, és hiába fogyasztja Bíró Péter klubtulajdonos idén már a harmadik edzőt, lehet, hogy folytatódik a Haladás "liftezése" az első és a másodosztály között.

A szombati mérkőzésen a sok hibával tarkított első negyvenöt percben szinte végig a szombathelyiek akarata érvényesült, ők kezdeményeztek többet, és alakítottak ki lehetőségeket, ám a Videoton egyetlen helyzetét gólra váltotta.

A második félidőben a Haladásra várt volna, hogy felpörgesse az iramot, helyette azonban a Videoton tette ezt, és sok helyzetéből egyet kihasználva megszerezte a három pontot. A játékrész közepén Nélio és Kóczián csúsztak össze a középpályán, ami után a felpattanó Videoton-játékos nekiugrott a brazilnak, mire dulakodás kezdődött. Makai játékvezető páros kiállítással "jutalmazta" a párharc résztvevőit.

Az ellentétes félidők meccsét összességében megérdemelten nyerték a székesfehérváriak.