Sára, Márió
2 °C
6 °C

MTK-Sopron 1-2 (1-1)

2004.05.01. 21:05
A válogatott brazilok elleni mérkőzésén kezdőjátékosként pályára lépő Huszti Szabolcs tartja jó formáját: gólt lőtt a felzárkózási esélyét elszalasztó MTK-nak, győzelemhez segítve ezzel a Sopront az Arany Ászok Liga huszonhatodik fordulójában.
Az MTK előtt talán az utolsó esély nyílt a Ferencváros legyőzésével és a debreceni döntetlennel az UEFA-kupát jelentő harmadik hely megszerzésére. Ehhez azt a Sopront kellett volna legyőznie, amely gyakorlatilag tét nélkül játszik a felsőházban, futballistái felszabadultan léphetnek pályára hétről-hétre, sőt két játékosa kezdőként küzdhetett a brazilok ellen a szerdai mérkőzésen.

Meglepetésre az ötödik percben a vendégcsapat szerezte meg a vezetést, az már kevésbé volt újdonság, hogy Huszti révén. A válogatottban alig egy hete bemutatkozott ferencvárosi kölcsönjátékos Tóth Mihály passza után zúdított lövést tizenhét méterről Végh kapujára, amit előbb védett az MTK hálóőre, de az ismétlésből, tizenegy méterről már nem hibázott Huszti.

A kék-fehéreket megfogta a gyors gól, és idő kellett, mire átvette a játék irányítását. Füzi veszélyes szabadrúgásai közül az egyik betalált: a huszonkilencedik percben tizenhét méterről a jobb felső sarokba talált.

A folytatásban ellaposodott a játék, és az elején meglepetést okozó vendégek ugyanezt tették a hajrában is: a 91. percben Tóth Mihály egy jó kiugratással tört a kapura, nem hibázott és tizenkét méterről megszerezte a győzelmet a Matávnak.