Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Balaton-Debrecen 1-1 (1-1)

2004.05.01. 20:54
Az Arany Ászok Liga felsőházában a bajnokság második és harmadik helyezettje nem bírt egymással. A Balaton és a Debrecen már az első félidőben kialakította a végeredményt, így - legalábbis vasárnapig biztosan - mindketten megelőzték a tabellán a Ferencvárost.
Siófokon a bajnokság második és harmadik helyezettje csapott össze, és a két csapat mérkőzése eleve döntetlenszagú volt. A masszív Debrecen és a leghatékonyabb védelemmel rendelkező Balaton esetében még akkor is az iksz volt a legvalószínűbb eredmény, ha a Ferencváros megtorpanásával még mindkét klub esélyes akár a bajnoki címre is.

Ehhez képest a hazai együttes már a kilencedik percben betalált: Hegedűs huszonkét méteres szabadrúgása védhetetlenül vágódott a kapu balé felső sarkába. A Balaton nem állt vissza, Bajevszki veszélyeztetett többször is, az első félidő végén mégis egyenlíteni tudott a Debrecen. Egy előreívelt labdára a védők közül kimozduló Bogdanovics csapott le, majd tizenkilenc méterről, a kifutó Csernyánszki fölött a kapuba emelt.

A továbbiakban is a DVSC erőltette az újabb gólt. Előbb Éger majd Flavio Pim hibázott a hazai kapu előtt, előbb lövésébe belenyúltak a siófoki védők, utóbbi félfordulatból, nyolc méterről lőtt fölé. Már a hajrában járt a mérkőzés, amikor Szatmári alapvonal közeléből becsavart szabadrúgását kellett Csernyánszkinak a léc alól kitolnia.

Az utolsó előtti percben Dombi ziccert hibázott: a rutinos szélső Sándor Tamás baloldali beadását a jobb oldalról fejelte elvetődve kapura tíz méterről, rosszul.

A végső sikerre is pályázó együttesek tehát lehetőséget adtak a Ferencvárosnak, hogy túllépve az elmúlt fordulók bukásain nagy lépést tegyen a bajnoki cím felé - vasárnap az Üllői úton az Újpest ellen.