Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Újpest-MTK 5-1

2004.05.08. 20:13
Az Újpest gyors és lendületes játékára nem találta az ellenszert az MTK, és nagyobb arányban is kikaphatott volna. A tavasszal remekül szereplő lilák a nyolcadikról a negyedik helyre léptek előre.
A rájátszásban nagyszerűen teljesítő Újpest tavasszal egyszer már legyőzte az MTK-t, és most is ez volt a célja a liláknak, mert akkor meg is előzhetik a bajnoki címvédőt. Ennek szellemében is kezdte a találkozót a hazai együttes, Polonkai nagyszerűen lépett ki a védők közül, lövését még hárította Végh, a kipattanót azonban Bükszegi - ő jegyezte a legutóbbi meccsen is a gólt - a kapuba passzolta az ötösről.

Lendületben maradt Mészöly csapata, sorra alakította ki helyzeteit, de az első félórában kimaradtak a lehetőségek. A 33. percben aztán Tóth Norbert büntetőből növelte az Újpest előnyét.

Janjic Rajczit rántotta le, a tizenegyest Szabó játékvezető megismételtette a válogatott középpályással, de ő másodszorra is magabiztosnak bizonyult. A kék-fehérek első kapuralövéséig több mint negyven percet kellett várni.

A fordulás után sem torpant meg a hazai csapat, Rajczi két gólt is szerzett az első negyedórában percig. Előbb egy kiváló indítás után lépett ki a védők közül, elvitte a labdát Végh mellett és az üres kapuba gurított, majd Tamási lefejelt labdáját vágta be négy lépésről.

Öt perc múlva gyors gólváltásra került sor. Előbb Czvitkovics lövése - egyéni akció után gyötörte be a labdát a kapuba -, majd Simeké talált utat a kapuig, a tizennégyről. A gólpasszt Rajczi adta neki.