Klaudia
-4 °C
2 °C

Debrecen-Ferencváros 3-2

2004.05.09. 15:46
Tököli a második percben megszerezte a vezetést a szerdán kupagyőztes Fradinak, a Debrecen rákapcsolt, de csak helyzetekig jutott. A félidő vége előtt azonban Leót második sárgája után kiállították, és a fordulás után a Debrecen gyorsan fordított. Lipcseiék - őt is kiállították - azonban nem adták meg magukat, szépítettek, de a sorrendben negyedik bajnoki vereségüket nem kerülhették el.
A Ferencváros vezetősége és játékosai is abban bíztak, hogy a szerdai Honvéd elleni kupagyőzelem után végre a bajnokságban is kijönnek a hullámvölgyből, és három vesztes egyszersmind rúgott gól nélküli meccs után végre pontot, vagy pontokat szereznek.

Flavio Pim hibáját kihasználta Tököli

Jól is kezdett a fővárosiak, Dragóner bedobása után a második percben Gera a tizenhatos jobboldali csücskéről középre vágta a labdát, Tököli remek ütemben érkezett rá, és a bizonytalankodó Flavio Pim mögött hat méterről magabiztosan helyezett a bal alsóba, Tomic verve volt.

Öt perc sem telt el, amikor Sándor vett át jól egy labdát Botis mellett, Szűccsel állt szemben, szorongatott helyzetben lőtt, de mellé. A félidő felénél Nikolov beívelése után Bajzát visszafejelte a labdát, Bogdanovics átvette, tizennégyről életerősen lőtt, Szűcs belekapott a labdába, de átjutott rajta, a kapufa azonban megállította a vánszorgó gömböt.

Leo felesleges kiállítása

A folytatásban visszaesett némiképp a magyar pályán ritkán látott iram, Lipcsei és Habi próbálkozott huszonötről, de előbbi mellé, utóbbi fölé bombázott. A félidő azonban ennyivel nem ért véget, mert Leo megkapta második sárgáját is - mindkettő jogos, ugyanakkor elkerülhető volt -, így a Fradi a fordulás után csak tíz emberrel folytathatta.

A második játékrész elejét nagyon megnyomta a Loki. Percenként alakította ki helyzeteit - Bajzát fejjel és lábbal tévesztett - az 52. percben aztán Bernáth szögletére Flavio Pim jól érkezett, és hat méterről a jobb sarokba bólintott.

Halmosi és Bogdanovics ugyanonnan lőtt Szűcs kapujába

Ezek után fújt egyet Szentes csapata, majd a hatvanadik percben megfordította a meccset. Bogdanovics helyzete még kimaradt - gyönyörű csellel fektette el Botist, de Dragóner belevetődött lövésébe -, fél perccel később azonban Dombi beadását a baloldalon üresen érkező Halmosi két méterről terelte a kapuba.

Öt perccel később ezúttal Bernáth adott be jobbról, Bogdanovics ugyanúgy érkezett, ahogy Halmosi, csak ő fejjel továbbított a kapuba, és a rövid felsőt választotta. A Fradiban volt tartás, nem omlott össze, Gera ollózásos lövése centikkel ment mellé, majd Sasu beadása után Tomicnak kellett hárítania Tököli elől.

LIpcsei is kiállt

Az utolsó percben viszont már nem tudtak menteni a csatár elől, Gera beadása után csúsztatott a sarokba. Ezek után Bogdanovics tehette volna fel teljesítményére a koronát, de Lipcsei lerántotta, és ő is korábban fejezte be a meccset.

A Fradi a legutóbbi meccseihez képest helyenként jól játszott, de Leo kiállítása eldöntötte a csatát, a lendületesen és eredményesen játszó Loki megerősítette vezető helyét a tabellán.