Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Haladás-Békéscsaba 2-1

2004.05.12. 21:35
Csoda történt! Gólokat lőtt és nyert a Haladás. Ehhez persze kellett Illés is, aki megszerezte első gólját régi-új csapatában.
Az első negyedóra végén érdekes góllal kerültek előnybe a vendégek. Javrujan kapott les-gyanús helyzetben labdát, mely középre adását követően simán a hazaiaké lehetett volna, de Balogh kapus és Lőrinc egymásra vártak, így az érkező Miculescu tíz méterről kettejük közül az üres kapuba lőhetett.

A hazaiak azonban nem törtek össze a góltól, három perccel később Illés egyenlíthetett volna, de kísérletét, Fekete védte. A 26. percben aztán már ő is tehetetlen volt, hiszen a sorfalat állítgatta, amikor Somfalvi becsavarta a megítélt szabadrúgást a csabai kapuba. A szombathelyiek a folytatásban is támadásban maradtak, de nem sikerült előnyre szert tenniük.

A második játékrészben leginkább a mezőnyben folyt a nem túl magas színvonalú játék, a kapuk alig-alig kerültek veszélybe. A találkozó vége előtt negyedórával aztán minden szombathelyi örömére Illés megszerezte visszatérése óta első zöld-fehér gólját. Somfalvi labdájával egyedül léphetett ki, kicselezte a kapujából kifutó Feketét, majd 10 méterről gurított az üres kapuba.

A vendégek hiába próbáltak meg mindent az egyenlítésért, a legnagyobb helyzetüket a 87. percben Balogh hárította, így a Haladás megszerezte első tavaszi győzelmét.