Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

MTK-Balaton FC 0-2

2004.05.12. 21:23
A hazaiak a tizedik perctől emberhátrányban játaszottak, de ez akkor sem mentség arra, hogy a kilencven perc alatt egy komoly helyzetig sem jutottak.
A találkozó előtt kisebb ünnepségre került sor, a hazaiak közül Zavadszkyt és Jezdimirovicsot köszöntötték, előbbit 250., míg a légióst 100. bajnoki mérkőzése alkalmából. A Balaton FC azonban alaposan elropntotta az ünnepi hangulatot, hiszen már a hatodik percben előnybe került a bajnoki címvédő MTK otthonában.

Vörös baloldali szabadrúgása után Kuttor emelkedett a legmagasabbra, és az egykori válogatott játékos az ilyen helyzeteket nem szokta elrontani. Négy perccel később nem csak számszerű. De emberelőnybe is került a bajnokság meglepetéscsapata, miután Janics - aki a szabadrúgás előtt kapott sárga lapot - lekönyökölte ellenfelét, így a megérdemelt sárgalap egy pirossal is párosult. (A kiállítást annyira zokon vette a kék-fehér tábor, hogy a játékrész jelentős részében Hanacsek játékvezetővel és családjával volt elfoglalva.)

Ez azonban nem zavarta a vendégeket, akik a területet átadva a hazaiaknak, gyors kontrákkal próbáltak veszélyt teremteni Végh kapuja előtt. A 37. percben Csordás cselezgetett a hazai tizenhatoson belül, többen is becsúsztak neki, mire ő elesett, és az addig sem túl népszerű Hanacsek tizenegyest ítélt.

A büntetőt Kovács Péter a kapu jobb oldalába lőtte. Az utolsó percben még Sitku előtt adódott hatalmas lehetőség, ő azonban kihagyta a kihagyhatatlant. A második félidőben hiába támadott többet a kék-fehér alakulat, gólhelyzetig sem tudott eljutni. A vendégek nem nagyon erőltették a támadásokat, amikor azonban nagy nehezen eljutottak a hazaiak kapujáig, komoly gondot okoztak. A 70. percben Kuttor, majd tíz perccel később Juhász próbálkozását kellett bravúrral védenie Véghnek.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft