Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Békéscsaba-Zalaegerszeg 2-3

2004.05.15. 21:19
Hiába vezetett már két góllal a vendég ZTE együttese, a pénteken edzőcserén átesett hazaiak felálltak és egyenlíteni tudtak. A játék képe alapján igazságos is lett volna a döntetlen, azonban egy védelmi megingás három ponthoz segítette Gellei Imre együttesét.
Békéscsabán már a találkozót megelőzően komoly változás történt, ugyanis a csapat vezetőedzőjét Supka Attilát leváltották. A vezetőség indoklása szerint, a május 31-ig eltiltott szakember ugyanis nem tudja ellátni feladatát. Nem tudni, mennyire zavarhatta ez meg a hazaiakat, de a vendég Zalaegerszeg már a 9. percben előnybe került. Waltner labdájával Gyánó ugrott ki és 12 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot.

Bő félóra elteltével gyönyörű akció végén növelte előnyét a zalai együttes. Vincze Ottó kényszerítőzött Waltnerral, majd a visszakapott labdát tizennégy méterről lőtte a hálóba. Nyolc perccel később tizenegyesből szépített a Békéscsaba. Sebők Vilmos buktatta Javrujant a büntetőterületen belül, a jogos 11-est Kovács Béla laposan a kapu közepébe lőtte.

A második félidő első felében többnyire a mezőnyben zajlott a játék, a csapatok a kapukra nem sok veszélyt jelentettek. A 67. percben egyenlített, majd azonnal hátrányba került a Békéscsaba. Miculescu lőtte be a Varga által csak kiütött labdát, majd még ebben a percben törlesztett a belépő szamosival szemben, így a játékvezető kiállította.

A meccs hajrájában a vendégek tűntek aktívabbnak, de a nagy nyomásuk csak a 89. percben érett góllá. Ekkor Kocsárdi bedobását Sebők csúsztatta tovább, az érkező Sabo pedig a hálóba fejelt ezzel, hozzásegítve a vendégeket az alsóház legjobbja címhez.