Géza
-12 °C
-4 °C

Balaton FC-Újpest 0-1

2004.05.15. 20:14
A tavasszal remeklő Újpest megérdemelten nyert Siófokon, pedig a hazaiak félórán keresztűl emberelőnyben játszhattak.
Az elmúlt három fordulóban, három bajnokaspiránst is legyőző Újpest Siófokon is agilisan kezdett és már a 6. percben Simek szögletét követően gólt fejelt Tamási, a játékvezető azonban lökés miatt érvénytelenítette a találatot. A folytatásban is a lila-fehérek maradtak támadásban és bő tízpercnyi játék után csak Csernyánszky bravúrja mentette meg a hazaiakat a góltól.

Az első komolyabb hazai helyzetre 24 percet kellett várni, ekkor Csordás lépett ki, de öt méterről ellőtt labdája centikkel kerülte el a bal alsó sarkot. Félóra elteltével azonban már ő is tehetetlen volt, de szerencséjére Tóth Norbert lövése a felső kapufán csattant.

A második negyvenöt percben is a fővárosi együttes volt az agilisabb, de mezőnyfölényét nem tudta gólra váltani. Ez a legjobban talán Bükszegit bosszantotta fel, aki a 60. percben durván letaglózta Lászlót, így jogosan kapott piros lapot. Tíz perccel később Tóth Norbertet szabálytalanul szerelték a hazaiak tizenhatosán belül, a megítélt tizenegyest a sértett a jobbra mozduló Csernyánszky mellett a bal sarokba lőtt.

A hátralévő időben hiába támadott Kuttor vezérletével az idei év meglepetéscsapata, nem sikerült egyenlítenie. Az Újpest győzelmével megelőzte a hazaiakat, még szorosabbá téve az élmezőnyt.