Klaudia
-3 °C
3 °C

Siófok-Ferencváros 2-3

2004.05.19. 22:14
A Ferencváros múlt heti, MTK elleni győzelme után a mumusának tekinthető Siófokot - a szezon eddigi három meccsén mindössze egy pontra futotta a Fradi erejéből - is legyőzte. A fordulatos meccsen előbb Lipcsei szerzett vezetést, majd a hazaiak Sasu és Leo két szép gólja révén egy perc alatt fordítottak, így nyert a vendégcsapat, és nagy lépést tett a bajnoki cím felé.
A bajnokság végkimenetele szempontjából igen fontos mérkőzésre került sor a harmincadik fordulóban, amikor a második Ferencváros a tőle egy ponttal lemaradó negyedik Balaton FC otthonába látogatott.

Dragóner csak a kispadon kapott helyet

A Fradi öt nyeretlen meccs után a hétvégén legyőzte az MTK-t, és a szakvezető, Pintér Attila bízott abban, hogy nem törik meg csapata lendülete. A Fradiba visszatért a legutóbb sárgái miatt nem hadra fogható Kapic, Dragóner azonban csak a kispadon foglalhatott helyet, a védelem tengelyébe Botis és Gyepes került.

Csertői Aurél a néhány hete megsérült Mészárost ezúttal sem tudta pályára küldeni, és kezdőcsapatának összeállításából meglehetősen védekező felállásra lehetett következtetni. A találkozóra bő ezer fős Fradi-tábor látogatott el.

Lipcsei tizennyolcról nem hibázott

A találkozót a hazaiak kezdték, és az első percekben semmi sem történt, aztán Leo szélről belőtt lábdájára Tököli érkezett, kapásból lőtt, de mellé. Az első negyedóra végén aztán előnybe került a Fradi. Lipcsei szánta el magát lövésre tizennyolc méterről, és nem hibázott, a kapu jobb oldalában kötött ki a labda. Fel sem ocsúdtak a hazaiak, amikor Tököli kettőre növelhette volna a vendégek előnyét, a labdát el is passzolta Csernyánszki mellett, de a háló mellett is.

A félidő felénél Gera húzott el a jobboldalon, középre adását azonban nem érte az üres kapuval szemben álló Penksa. Majd Leo csavart szabadrúgásból kevéssel mellé.

László és Sitku révén fordított a Balaton

Bő félóra játék után váratlanul, második kapuralövéséből egyenlített a Siófok. A kétszázadik élvonalbeli meccsét játszó László András harminc méterről, ballal, lőtt, labdája elsuhant a védők lába mellett a kapuiban kötött ki. Előtte Csordás kísérlete kerülte el kevéssel a kaput.

Fel sem eszmélt a Fradi, máris hátrányba került. Egy jobboldali szöglet után Kuttor megcsúsztatta a labdát, ami Sitku elé került, akinek nem volt nehéz dolga, és két lépésről a léc alá bombázott. A félidőig nem változott az állás.

Sasu és Leo volt a nyerőember

A Fradi nagy rohamokkal kezdte a második játékrészt, a hazai védők többször voltak munkában, de rendre kivágták a labdát, míg Rósa távoli lövését Csernyánszki védte. A zöldek mezőnyfölénye állandósulni látszott, és a félidő felénél Tököli kapufát ért el.

Ezt megelőzően Lipcsei kapáslövése is veszélyes volt, de fölément. Tizenegy perccel a vége előtt Sasu tizenhat méteres ollózása után mattolta a siófoki védelmet, majd két perc sem telt el, amikor Leo húszméteres kapáslövése is utalt talált a hálóig. Szépségdíjas volt mindkét találat. Három perccel a lefújás előtt Pintért heves reklamálás miatt elküldték a kispad mellől, de ez az incidens már nem veszélyeztette a vendégsikert.

Igaz, ehhez kellett az is, hogy Kuttor fejese a kapufán landoljon az utolsó utáni percben.

A következő forduló rangadójával, az Újpest-Fradival kapcsolatos hír, hogy a vasárnap fél tizenkettőkor kezdődő találkozót horvát bírói hármas dirigálja.