Zsuzsanna
-4 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Gyenge meccsek, nagy balhé

2004.08.08. 14:23
Petárdázással, verekedéssel, és kommandósokkal, de elkezdődött a magyar labdarúgó bajnokság. A legjobban az MTK kezdett bele, mely hazai pályán simán verte a Sopront, míg a Kaposvár és a ZTE nehezen a Vasast, illetve a Pécset. Idegenben nyert a Pápa, a Debrecen és az Újpest
Nyíregyháza - Békéscsaba 1-1

Nyíregyházán hiába játszott enyhe mezőnyfölényben a hazai gárda, a békéscsabai kontratámadások veszélyesebbek voltak. Az egyik ilyen után tizenegyeshez jutottak a vendégek, mely után Miculescu megszerezte az idei bajnokság első gólját. A második játékrészt hiába kezdték a vendégek, azonnal gólt kaptak Rob távoli lövése nyomán. (A találkozóhoz kapcsolódik a szezon első botránya is, a vendégdrukkerek a nyíregyházi cserejátékosok közé dobtak petárdát.)

Jegyzőkönyv
Nyíregyháza-Békéscsaba 1-1 (0-1)
Nyíregyháza, 2000 néző , V: Fábián

Nyíregyháza: Németh V. - Tóth Sz. (Kozma, 78.), Ambrusz, Szatke, Pintér - Turóczi (Ignácz, 34.), Némedi, Hegedűs, Bánka (Illés, 59.) - Rob, Popan

Békéscsaba: Simunic - Balog Zs., Vilotic, Grujic,Udvari - Paróczai (Lázok, 75.), Simon (Kulacsik, 83.), Vasiljevic, Funk - Miculescu, Ursz (Tóth Gy., 78.)

Gólszerzők: Rob (46.) ill. Miculescu (32.-11-es),

Sárga lap: Ambrusz (39.), Tóth Sz. (66.) ill. Funk (23.), Vasiljevic (30.), Ursz (62.),

Videoton - Újpest 1-2

Székesfehérváron az Újpest hamar előnybe került, de a hazaiak az első félóra végén egyenlíteni tudtak. Örömük nem tarthatott sokáig, hiszen újabb egy perc elteltével ismét a lilák vezettek. A második félidőben a fehérváriak játszottak fölényben és ez annyira felbosszantotta az újpesti szurkolókat, hogy támadást intéztek a hazai szimpatizánsok felé. A szurkolók a pályára futottak, a lilákat csak a kommandósok tudták feltartóztatni. A játék percekig állt. A folytatásban aztán nem sok izgalom történt, a hazaiak támadásvezetés helyett ívelgetésekkel kísérleteztek, különösebb eredmény nélkül.

Jegyzőkönyv
Videoton-Újpest 1-2 (1-2)
Székesfehérvár, 2000 néző , V: Hanacsek

Videoton: Sebők Zs. - Kriston, Koller, Kuttor, Kovács H. - Györök, SzalaiT., Tóth B., Szabó T. - Csordás, Magasföldi

Újpest: Vlaszák - Grósz, Tamási, Juhár, Vanczák - Simek, Erős K., Farkas B., Polonkai, Tóth N. - Rajczi

Gólszerzők: Magasföldi (29.) ill. Erős K. (11.), Simek (31.)

Sárga lap: Györök (28.)

Kaposvár - Vasas 3-2

Az újoncok összecsapásán a Kaposvár az első félidő közepén gól és emberelőnybe került a Vasassal szemben. A félidő végére aztán egalizálódtak a csapatok, a második játékrész elején pedig az eredmény is. A folytatásban mindkét csapat támadó felfogásban játszott, de hiába voltak helyzetek, gólt ismét tizenegyesből szereztek a hazaiak. A lefújás előtt nem sokkal már akcióból is betalált a Kaposvár, és amikor már mindenki biztos volt a sima győzelemben, szépített a Vasas, de egyenlíteni már nem tudott.

Jegyzőkönyv
Kaposvár-Vasas 3-2 (1-0)
Kaposvár, 5000 néző , V: Szarka

Kaposvár: Balajcza - Finta, Zahorecz, Mező, Farkas N. - Bank, Máté, Tóth B., (Andruskó, 67.), Kardos (Nagypál, 71.)- Jovánczai, Oláh

Vasas: Posza - Molnár Z., Győri, Baranyai, Tóth A. - Rósa H., Rada, Vass, Schultz - Nagy L., Ferenczi

Gólszerzők: Oláh (24., 70., mindkettőt 11-esből), Jovánczai (82.), ill. Ferenczi (53., 89.)

Sárga lap: Finta (33.) ill. Molnár (27.),

Piros lap: Finta (44.) ill. Győri (24.),

Bp. Honvéd - Debrecen 1-2

Az elmúlt szezonban az aranyéremről az utolsó pillanatban lemaradó - ám végül kiengesztelt - Debrecen rögtön a találkozó elején hátrányba került Kispesten. Öt perc elteltével azonban már egyenlő volt az állás, és ez maradt is a szünetig. A magyar színvonalhoz képest jó mérkőzés második félidejének elején a Loki újabb gólt szerzett, és mint később kiderült ez a győzelmet jelentette számára.

Jegyzőkönyv
Bp. Honvéd-Debrecen 1-2 (1-1)
Bozsik-stadion, 3000 néző , V: Solymosi

Bp. Honvéd: Silhavy - Vámosi, Dobos, Budovinszky, Takács Z. - Bábik, Vadócz, Horky, Vén - Kozarek, Drobnjak

Debrecen: Csernyánszky - Nikolov, Éger, Hegedűs, Szatmári - Dombi, Kiss Z., Sándor T., Halmosi - Bogdanovics, Sitku

Gólszerzők: Vadócz (4.), ill. Bogdanovics (8.), Halmosi (53.)

Sárga lap: Sándor T. (22.)

MTK - Sopron 3-0

A megfiatalodott MTK lendületesen kezdett a Sopron ellen és a félidő közepén egy remekül eltalált szabadrúgással a vezetést is megszerezték. A folytatásban is a kék-fehérek irányítottak, komoly veszély nélkül, míg a soproniak kontrákkal kísérleteztek. A második játékrészben a vendégek mindent egy lapra téve rohamoztak, mégis egy szöglet utáni fejesből az MTK szerzett újabb gólt. A lefújás előtt nem sokkal pedig Czvitkovics találata már-már megalázóvá tette az eredményt.

Jegyzőkönyv
MTK-Sopron 3-0 (1-0)
Hungária körút, 1500 néző , V: Megyebíró

MTK: Végh - Balogh, Lambulic, Juhász, Füzi (Pollák, 26.) - Bori, Jezdimirovic, Halmai, Kanta Sz. (Rednic, 83.) - Illés (Czvitkovics, 77.), Kanta J.

Sopron: Molnár - Földvári, Bagoly, Szekeres, Hanák (Bárányos, a szünetben) - Sira (Sifter, a szünetben), Lazic, Fehér, Balaskó (Pintér, 71.), Szabó - Tóth

Gólszerzők: Kanta J. (25.), Balogh (68.), Czvitkovics (83.)

Sárga lap: Kanta Sz. (54.) ill. Sira (7.), Bagoly (56.), Sifter (67.)

Diósgyőr - Pápa 1-2

Pár hónappal korábban ezt a találkozót mégy úgy írtuk volna, hogy a Siófok a Haladáshoz látogatott. Ez a kijelentés ma már úgy hangzik: a Diósgyőr a Pápát fogadta. Mindenesetre tény, hogy ezen a találkozón annyian voltak, mint az összesen együttvéve. Mindenesetre a miskolci szurkolóknak még várniuk kell, amíg jó csapatuk lesz, ugyanis a mostani végig tudta úgy játszani az első félidőt, hogy egy helyzetet sem alakított ki a vendégek kapuja előtt. A pápaiak sem túl sokat, de abból egyet góllal fejeztek be.

A második negyvenöt perc is roppant gyenge színvonalú játékot hozott, a végén azonban felpörögtek az események. A szurkolók nagy örömére előbb egyenlített a hazai gárda, de két perc elteltével már ismét a vendégeknél volt az előny, akik a lefújás előtt még újabb gólt szereztek, ezzel bebiztosítva győzelmüket..

Jegyzőkönyv
Diósgyőr-Pápa 1-3 (0-1)
Diósgyőr, 8000 néző , V: Bede

Diósgyőr: Takács T, - Katona, Hornyák, Fodor P., Hompoth - Máté, Tisza, Krajncz, Virágh - Müller, Sipeki

Pápa: Szép - Radics, Szekér, Farkas A., Róth, Vörös, Lászka, Kovács P. (Farkas V. 53.), Somfalvi - Germán, Medved

Gólszerzők: Müller (81.), ill. Róth (12.), Usvat (83., 11-esből), Medved (90.)

Sárga lap: Katona (37.), Müller (44.), ill. Farkas A. (45.)

Zalaegerszeg - Pécs 1-0

A szakemberek által a bajnokság meglepetése lehet a Zalaegerszeg együttese. Így meglepetésként hatott, hogy az első játékrészben a vendégek játszottak fölényben, ezt azonban nem tudták góllá váltani. A második játékrészre aztán magához tért Gellei Imre együttese, de a győzelmet jelentő gólt, csak a lefújás előtt negyed órával tudta megszerezni.