Klaudia
-4 °C
2 °C

Remekül kezdett a bajnok

2004.08.08. 16:46
Lipcseiék hazrminc perc játék után már négy góllal is vezettek a Győr ellen, a biztos győzelemhez azonban az is kellett, hogy Szűcs Lajos a szerdai BL-selejtezőhöz hasonlóan ismét tizenegyest hárítson.
A szerdai Tirana elleni BL-selejtezőhöz képest egy alaposan átalakított és egy egész más felfogásban játszó Ferencváros lépett pályára Győrött az első forduló zárótalálkozóján. A hét elején igazolt cseh Vagnert hamar megszerették a zöld-fehér szimpatizánsok, hiszen az egykoron Újpesten is szerepelt légiós, nyolc perc alatt kétszer is betalált.

A gyors előny után a Fradi magabiztosan, szebbnél szebb akciókat vezetve játszott, minek következményeként félóra játék után már négy góllal mentek Lipcseiék. (Különösen a Fradi csapatkapitánya lehetett boldog, hiszen tétmeccsen emberemlékezet óta nem szerzett gólt szabadrúgásból.) A győriek csak a félidő végére találtak magukra, ekkor egy fejesgóllal tudtak szépíteni.

A második játékrészre aztán alaposan feljavult a Győr, akiknél Vincze Ottó remekül irányított, miközben a vendégek kontrákkal veszélyeztetek. A 66. percben tovább faragott hátrányából a hazai gárda, majd a lefújás előtt negyedórával még közelebb kerülhetett volna a bajnokhoz.

Szűcs Lajos - akárcsak szerdán - összehozott egy tizenegyest, majd - akárcsak szerdán - ezúttal is kivédte a büntetőt. A magyar viszonylatban remek találkozó végén még Makai játékvezető is szerepelni akart, ezért kissé túlzottnak tűnő ítélet nyomán kiállította Pompert és Husztit is. A második félidőben kissé visszaesett Fradi végül megérdemelten nyert, de az igazsághoz hozzátartozik, ha valamennyi helyzetét kihasználja, akár kétszámjegyű is lehetett volna a két csapat közötti különbség.

Jegyzőkönyv
Győr-Ferencváros 2-4 (0-4)
Győr, 4000 néző, V: Megyebíró

Győr: Sztepanovics - Pusztai (Regedei 34.p.), Stark, Vincze G., Tóth P. - Peric (Sándor Gy. 62.p.), Pomper, Vincze O., Binder (Varga (82.p.) - Horváth R., Priskin

FTC:Szûcs - Balog, Lipcsei, Gyepes - Vukmir, Rósa, Zováth, Huszti - Zavadszky (Somorjai 84.p.), Leandro (Tõzsér 73.p.) - Vágner (Bajevski 56.p.),

Gólszerzők: Horváth R. (42.p.), Priskin (65.p.) illetve Vagner (5.p., 8.p.), Lipcsei (28.p.), Huszti (32.p.)

Sárga lap: Gyepes (25.p.)

Piros lap: Pomper (91.p.) illetve Huszti (91.p.)