Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Zalaegerszegen gálázott a Fradi

2004.11.21. 13:35
A Málta ellen aratott "nagyszerű" siker után a 14., utolsó előtti őszi fordulót rendezték a labdarúgó bajnokságban. Az UEFA Kupa találkozóra készülő Ferencváros fölényes győzelmet aratott Zalaegerszegen. A bajnoki címre törő Debrecen értékes pontokat hagyott Pécsen, míg az MTK simán verte a Nyíregyházát. Gyenge első félidő után nyert a Honvéd, a forduló góljával a Diósgyőr. A Videoton egy góllal verte a Vasast, és meglepetésre idegenben nyert a Békéscsaba.
Pécs-Debrecen 1-1 (1-1)

A nem titkoltan a bajnoki címre törő Debrecen Pécsett hamar hátrányba került, miután a 18. percben Éger a tizenhatoson belül szabálytalankodott Horváthal szemben, a jogosan megítélt büntetőt pedig Montvai értékesítette. A gól azonban nem törte le a vendégeket, hiszen az első félóra végén Az éppen Pécsről visszatérő Kerekes révén egyenlítettek. A második félidőben a Loki mindent megtett a győztes gólért, miközben a hazaiak kontrákkal próbálkoztak. A vendégek az utolsó húsz percben emberelőnyben is játszhattak, a meccs helyzete mégis a Pécs előtt adódott, de Kóczián hiába vihette egyedül kapura a labdát, nem tudta kihasználni a lehetőséget.

Pécs-Debrecen 1-1 (1-1)
Pécs, 1800 néző, V: Szarka

Pécs: Németh G. - Dienes, Szabados, Bajusz, Kóczián (Baumgartner, 60., helyette Notheisz, 82.) - Sipos, Pavicevic, Pest K., Kulcsár - Montvai (Szögedi, 69.), Horváth Gy.

Debrecen: Csernyánszki - Nikolov, Éger, Komlósi, Szatmári (Madar Cs., 74.) - Dombi, Virág, Sándor T., Halmosi - Bogdanovic (Sitku, 56.), Kerekes

gólszerzők: Montvai (18. - 11-esből), illetve Kerekes (31.)
sárga lap: Pavicevic (38., 71.), Kóczián (53.), Sipos (88.), illetve Komlósi (82.)
kiállítva: Pavicevic (71.)

Videoton-Vasas 1-0 (1-0)

Székesfehérváron a hazai együttes szinte végigtámadta az első félidőt, Gólt azonban csak a félidő hajrájában sikerült szereznie, amikor Horváth Ferenc lövése után a kapusról kipattanó labdát Kriston lőtte hat méterről a kapuba. Az elmúlt hetekben feljavult Vasas nem tudott komoly helyzetet kialakítani az első félidőben Tudor kapuja előtt. A második félidőben már a Vasas is több veszélyes támadást vezetett, ezekből azonban nem sikerült gólt elérnie, így a hazaiak otthon tartották a három pontot.

Videoton-Vasas 1-0 (1-0)
Székesfehérvár, 1000 néző, V: Solymosi

Fehérvár: Tudor - Kriston, Kuttor, Koller, Csizmadia - Lattenstein (Szalai, 81.), Schwarcz, Szabó T. (Bozic, 79.), Tóth B. - Hercegfalvi (Magasföldi, 58.), Horváth F.

Vasas: Posza - Molnár, Plókai, Tóth A., Gaál (Bardi, 78.) - Szanyó, Ködöböcz (Schultz, 71.), Kovrig, Rósa H. - Ferenczi, Horváth P.

gólszerző: Kriston (40.)
sárga lap: Schwarcz (10.), Kriston (80.), illetve Gaál (23.), Ködöböcz (33.), Tóth A. (57.)

MTK-Nyíregyháza 3-0 (2-0)

A hazaiak szinte a találkozó első pillanatától kezükbe vették az irányítást és a nagy nyomás az első negyedóra végén érett góllá, amikor Kanta remek kiugratását Rednic váltotta góllá. A folytatásban is a hazaiak maradtak támadásban, sorra vezették támadásaikat, több gólt azonban nem sikerült szerezniük ebben a félidőben. A fordulás után aztán nem kellett sokat várni az újabb gólra, a 47. percben Jezdimirovics pontos passzát az első gól előtt remek labdát adó Kanta lőtte a kapuba. A második félidőben nem erőltette meg magát az MTK, Németh révén mégis növelni tudta előnyét és magabiztosan nyerte a meccset a teljesen indiszponáltan játszó Nyíregyháza ellen.

MTK-Nyíregyháza 3-0 (2-0)
Hidegkuti-stadion, 500 néző, V: Makai

MTK: Végh - Balogh, Lambulic, Juhász, Pollák - Bori, Jezdimirovic, Zabos (Horváth, 82.), Rednic (Németh N., 75.) - Kanta J. (Illés, 67.), Silva

Nyíregyháza: Németh - Lakatos, Némedi, Szatke, Vasas - Laskai (Pánka, a szünetben), Miskolczi, Terjék, Tóth Sz. (Márton, 70.) - Faragó, Nikolic (Darók, 86.)

gólszerzők: Rednic (14.), Kanta J. (47.), Németh (81.)
sárga lap: Bori (51.), illetve Tóth Sz. (46.)

Honvéd-Pápa 3-2 (1-0)

Az első félidő borzalmasan gyenge színvonalú összecsapást hozott, mindössze Vadócz pazar lövése emlékeztetett futballra, ezzel azonban a hazaiak a vezetést is megszerezték. A második negyvenöt perc első negyedórájában több esemény történt, mint előtte összesen. Az 54. percben Stevica révén előbb egyenlítettek a vendégek, azonban hat perccel később már ismét a Honvéd vezetett, miután Vámosi mindenkinél magasabbra ugorva fejelt a hálóba. Újabb tíz perc múlva pedig már kettővel mentek a hazaiak, amikor Dobos centerezését Csobánki váltotta góllá. A pápaiak azonban nem adták fel, és bár a 81. percben Medved révén szépítettek, egyenlíteniük már nem sikerült.

Honvéd-Pápa 3-2 (1-0)
Bozsik-stadion, 1000 néző, V: Hanacsek

Bp. Honvéd: Erdélyi - Bábik, Vámosi, Mészáros - Dobos, Genito, Vadócz, Vén - Szili (Zana, 90.) - Csobánki (Szendrei, 85.), Bojtor (Dancs, 56.)

Lombard-Pápa: Szép - Radics, Szekér, Farkas A., Róth - Farkas V., Somfalvi (Lászka, 56.), Medved, Kincses (Tóth Cs., 65.) - Stevica, Tüske (Germán, 65.)

gólszerzők: Vadócz (36.), Vámosi (60.), Csobánki (71.), illetve Stevica (54.), Medved (82.)
sárga lap: Vámosi (16.), illetve Tüske (17.), Lászka (76.)

Kaposvár-Békéscsaba 1-2 (0-1)

A sokak által biztos kiesőnek titulált Békéscsaba nagy lelkesedéssel kezdte a találkozót, amivel alaposan meglepte a hazaiakat. Az igazi meglepetés a 20. percben érte a kaposváriakat, amikor egy jobbról belőtt szabadrúgás után Udvari révén a vezetést is megszerezték a vendégek. A folytatásban átvette a játék irányítását a Kaposvár, de nem sikerült egyenlítenie. A második félidő elején aztán négy perc is elég volt az egyenlítő gól megszerzéséhez, ekkor Finta kotorta be négy méterről a labdát a kapuba. A gól után támadásban maradtak a hazaiak, de nem sikerült megszerezniük a vezetést, az egyébként jól játszó csabaiak ellen. Sőt, a lefújás előtt a kevés vendégtámadások egyike góllal zárult, így a vendégek elvitték a számukra létfontosságú három pontot.

Kaposvár-Békéscsaba 1-2 (0-1)
Kaposvár, 2500 néző, V: Bede

Kaposvár: Balajcza - Finta, Zahorecz, Kovácsevics - Farkas (Kardos, a szünetben), Bank, Máté, Andruskó (Nagypál, a szünetben), Tóth B. - Oláh, Zsolnai (Szakály, 76.)

Békéscsaba: Simunic - Balog Zs., Vilotic, Udvari (Bozsovics, 83.), Bujáki - Lázok, Simon A., Vasiljevic, Funk - Hoffmann (Ursz, 70.), Miculescu

gólszerzők: Finta (50.), illetve Udvari (20.), Balog Zs. (82.)
sárga lap: Andruskó (32.), Bank (63.),illetve Bozsovics (90.)

Diósgyőr Sopron 1-0 (0-0)

Diósgyőrött az első félidő unalmas, színvonaltalan játékot hozott, a kapuk szinte nem is forogtak veszélyben. A második játékrészben is inkább az akarás dominált, egészen a 65. percig, amikor Egressy minden bizonnyal a forduló gólját szerezte. A volt válogatott játékos vezette a labdát, majd észrevette, hogy a soproni kapus kint áll a kapujából és mintegy 25 méterről átemelte fölötte a labdát, ezzel három pontot szerezve a Diósgyőrnek.

Diósgyőr Sopron 1-0 (0-0)
Diósgyőr, 3500 néző, V: Világi

Diósgyőr: Kövesfalvi - Katona, Mogyorósi, Hompoth, Virág - Belényesi, Sipeki, Vitelki (Tisza, 22.), Mogyoródi (Papp G., 56) - Polyák (Krajncz, 71.), Egressy

Sopron: Horváth T. - Földvári (Sifter, 71.), Bagoly, Szekeres T., Hanák - Horváth A. (Debnár, 87.), Lazic, Pintér Z., Bárányos - Tóth M., Sira (Balaskó, 57.)

gólszerzők: Egressy (66.)
sárga lap: Egressy (22.), illetve Pintér Z. (19.), Bagoly (33.), Horváth A. (38.)

Zalaegerszeg-Ferencváros 1-5 (0-1)

A Zalaegerszeg úgy fogadta a bajnoki címvédő Ferencvárost, hogy ebben a szezonben még gólt sem kapott hazai pályán és győzelme esetén átvehette volna a vezetést a tabellán. Ennek tudatában meglepő volt, hogy a Fradi lépett fel támadólag és a 9. percben egy remek öszjáték után megszerezte a vezetést. A gól után azonban érthetetlenül visszaálltak a fővárosiak, a zalaiak átvették a játék irányítását, egymás után vezették támadásaikat, azonban ezeket sorra kihagyták.

Ez a második félidőben bosszulta meg magát, amikor a Fradi egyéni akcióinak köszönhetően háromgólosra növelte előnyét. A találkozó hajrájában már parádéztak a zöld-fehérek, úgy tűnt, tetszés szerint érik el góljaikat. Azonban hozzá kell tenni, a hazaiak is legalább annyi helyzetet dolgoztak ki, igaz ezeket egy kivételével kihagyták. A remek színvonalú mérkőzés képe alapján László Csaba együttesének sikere ilyen arányban is megérdemelt.

Zalaegerszeg-Ferencváros 1-5 (0-1)
Zalaegerszeg, 12 000 néző, vezette: Kassai

Zalaegerszg:Varga Z. - Kocsárdi, Sebők V., Csóka J. Józsi (Janjic, 63.) - Kaj (Baj, a szünetben), Ljubojevic, Balog Cs., Koplárovics - Gyánó, Waltner

Ferencváros:Szűcs - Vukmir, Lipcsei, Balog Z. - Zavadszky (Bognár, 81.), Rósa D., Zováth, Leandro - Tőzsér (Laczkó, 75.) - Bajevszki (Sowunmi, 86.), Penksa

Gólszerző: Csóka (76.) ill. Rósa D. (10.), Bajevszki (59.), Lipcsei (71.), Szűcs L. (74., büntetőből), Penksa (81.) Sárga lap: Kocsárdi (74.), Koplárovics (78.), ill. Vukmir (69.),Zováth (85.)

Győr-Újpest 1-1 (1-0)

A forduló zárótalálkozójának első félidejében a hazai pályán játszó Győr egy gyors kontratámadás révén hamar előnybe került. A folytatásban is az Újpest támadott többet, a hazaiak inkább a gyors ellentámadásokkal próbálkoztak, az egyébként gyenge színvonalú meccsen. A szünet után sokkal jobb lett a mérkőzés, negyedórányi játék után Tóth Norbert egy gyönyörű szabadrúgás góllal egyenlített. Egyik csapat sem állt be védekezni ezután mindkét oldalon számtalan gólszerzési lehetőség adódott, de azok mind kimaradtak. Így maradt az igazságosnak mondható döntetlen.

Győr-Újpest 1-1 (1-0)
Győr, 600 néző, V: Ábrahám

Győr: Stevanovic - Zsók, Stark, Vincze G., Tóth P. - Sándor (Varga Z., 65.), Horváth R. (Pusztai, 72.), Vincze O., Makra - Peric, Priskin (Pomper, 86.)

Újpest: Vlaszák - Grósz (Kőhalmi, 75.), Tamási, Vermes, Vanczák - Simek, Erős (Polonkai, a szünetben), Farkas, Tóth N. - Bükszegi (Kovács Z., a szünetben), Rajczi

gólszerzők: Vincze O. (8.), illetve Tóth N. (57.)
sárga lap: Priskin (79.), illetve Rajczi (28.), Farkas (35.), Tamási (49.), Vlaszák (79.)