Sára, Márió
2 °C
6 °C

Otthon bukott a Fradi a tavaszi rajton

2005.03.13. 14:18
A Debrecen nehezen nyert a Honvéd ellen, míg az Újpest könnyedén hozta a "kötelező" győzelmet a meggyengült Videoton ellen a labdarúgó NB 1 tavaszi rajtján. A Vasas hiába játszott jobban, végül alig nyert a Kaposvár ellen, míg a a Pécs a forduló legrosszabb meccsén verte a Zalaegerszeget. Az egyetlen vendéggyőzelmet a Diósgyőr aratta Pápán. A forduló vasárnapi "rangadóján" a Győr az Üllői úton nyert a gyenge napot kifogó Fradi ellen.
Pápa-Diósgyőr 1-2 (0-1)

Azok a szurkolók, akik már nem nagyon bírták futball nélkül, és bekellett érniük mondjuk a Chelsea-Barcelona találkozóval, végre fellélegezhettek. A Pápa-Diósgyőr meccsel elkezdődött az NB I tavaszi szezonja. A bajnokságban ősszel többször volt szó a Diósgyőr indulási jogáról, mint a csapat szerepléséről. Úgy tűnik ezt megunták a játékosok, hiszen ezúttal idegenben szerezték meg a három pontot a roppant enerváltan játszó Pápa ellen. A vendégek rögtön a találkozó elején előnybe kerültek, majd a második félidő közepén növelték is előnyüket. A hazaiak a lefújás előtt nem sokkal büntetőből ugyan szépítettek, de az egyenlítő gólt már nem sikerült megszerezniük.

Pápa-Diósgyőr 1-2 (0-1)
Pápa, 1600 néző, V: Kassai

Pápa: Szép - Farkas V., Miclea, Farkas A., Geri - Kincses (Szabó Z. 58.), Mutica (Lászka 41.), Szabó T., Somfalvi - Hercegfalvi, Medved (Tüske 58.)

Diósgyőr: Urai - Mogyorósi, Gáspár, Máté, Dianu - Müller, Katona, Mogyoródi (Virágh a szünetben), Vitelki (Halgas 60.) - Tisza (Gajda 80.), Siminic

gólszerzők: Szabó T. (81., 11-esből), illetve Müller (10.), Tisza (70.)
sárga lap: Miclea (11.), Szabó Z. (75.), illetve Katona (4.), Tisza (11.), Urai (61.), Halgas (62.), Máté (81.)

Debrecen-Honvéd 2-0 (0-0)

Bozsik, Tichy és Détári után ezúttal Manganhiga, Genito és Miro feszített kispesti mezben. Azonban a bajnoki címről álmodó Debrecen a mozambiki fiatalokkal megerősített kispesti alakulat ellen is képtelen volt a folyamatos jó játékra. Az első félidőben mindkét oldalon adódtak helyzetek, gól azonban nem született. Az első negyvenöt perc kiegyenlített játéka után a másodikban egyértelműen fölényben játszott ugyan a Loki, de gólt csak tizenegyesből sikerült szereznie a jól küzdő Honvéd ellen. A lefújás előtt nem sokkal pedig az alig pár másodperce pályán lévő Virág biztosította be a hazai győzelmet.

Debrecen-Honvéd 2-0 (0-0)
Debrecen, 4500 néző, V: Fábián

DVSC: Csernyánszki - Kiss Z., Éger, Komlósi, Szatmári (Madar 56.) - Böőr, Nikolov, Sándor, Halmosi - Kolakovic (Kerekes a szünetben), Bogdanovic (Virág 86.)

Honvéd: Takács T. - Hornyák, Budovinszky, Marito, Takács Z. - Mészáros, Szili, Vadócz, Miro (Bojtor 33., Csobánki 86.) - Genito, Patrizio (Kozarek 54.)

gólszerzők: Éger (84.- 11-esből), Virág (86.)
sárga lap: Kerekes (71.), illetve Szili (58.), Budovinszky (69.), Genito (84.)

Vasas-Kaposvár 2-1 (1-0)

A Vasas úgy szerzett vezetést, hogy a gólig kaposvári játékos nem ért labdához. Waltner középkezdése után Horváth ívelte előre a labdát, és a Zalaegerszegről visszatért Gyánó a kifutó Balajcza felett átemelve megszerezte a vezetést. A kaposvári kapus a folytatásban is főszereplő volt, hiszen többször is hibázott, a hazaiak azonban hiába dolgozták ki sorra helyzeteiket, képtelenek voltak növelni előnyüket. A második játékrész elején Andruskó buta szabálytalansága miatt emberelőnybe került a Vasas, mely a 70. percben egy végletekig kijátszott akció után növelte előnyét. A lefújás előtt nem sokkal Molnár "hozta", a tőle megszokott felesleges szabálytalanságát így a kaposváriak büntetőből szépíteni tudtak.

Vasas-Kaposvár 2-1 (1-0)
llovszky Rudolf Stadion, 3000 néző, v.: Megyebíró

Vasas: Posza - Molnár Z., Janjic, Kiss Gy., Gaál - Gyánó (Weitner 65.), Kovrig (Vass 85.), Szanyó, Rósa H. - Horváth P., Waltner (Plókai 91.)

NABI-Kaposvári Rákóczi FC: Balajcza - Finta, Zahorecz, Nagypál (Hegedűs 81.), Petrók - Máté P., Bank, Andruskó, Tóth B. (Farkas 71.) - Zsolnai (Horváth R. 68.), Kardos

gólszerző: Gyánó (1.), Waltner (70.), illetve Zahorecz (87., 11-esből)
piros lap: Andruskó (54.)
sárga lap: Gaál (25.), Szanyó (30.) Waltner (35.), Kovrig (53.) illetve Balajcza (16.), Andruskó (42.), Finta (52.)

Újpest-Videoton 3-0 (2-0)

Álomszerűen kezdődött az összecsapás az Újpest számára, hiszen a téli szünetben, a válogatottban is bemutatkozó Rajczi már az első percben gólt szerzett. A folytatásban is a lila-fehérek irányították a játékot, az első fehérvári kapura lövésre a 20. percig kellett várni. A hazaiakat azonban ez nem zavarta meg, továbbra is támadásban maradtak és Rajczi újabb góljával a szünetre már kétgólosra növelték előnyüket. A második félidőben aztán elmaradt a várt újpesti fesztivál, újabb gólt mindössze a lefújás előtt sikerült szerezni, igaz ehhez kellett Kuttor is, aki olyan szerencsétlenül ért bele Simek beadásába, hogy a labda a saját kapujába hullott.

Újpest-Videoton 3-0 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3000 néző, V: Dubraviczky

Újpest: Vlaszák - Fehér Cs., Tamási, Juhár, Vanczák - Simek, Polonkai (Németh, 71.), Farkas (Erős, 80.), Tóth N. - Kovács Z., Rajczi (Feczesin 61.)

Fehérvár: Tudor - Csizmadia, Kuttor, Horváth G. (Fehér Zs. 44.), Vincze Z. - Györök, Bozic, Schwarcz (Fodor, 86.), Zöld - Magasföldi (Kerek, 68.), Tereánszki-Tóth

gólszerzők: Rajczi (1., 26.), Kuttor (89., öngól)
sárga lap: Polonkai (50.), Németh (80.), Erős (87.), Kovács (91.), illetve Magasföldi (65.)

Pécs-Zalaegerszeg 1-0 (0-0)

Pécsett a forduló talán leggyengébb színvonalú összecsapásán az első félidőt komolyabb helyzet nélkül tudták le a csapatok. A második játékrészben a zalaiak előtt adódott gólszerzési lehetőség, de Sebők kísérlete a kapufáról kipattant. A félidő felénél teljesen váratlanul szerzett vezetést a Pécs. Montvai cselezgetett a vendégek 16-osánál, majd miután nem tudott kinek passzolni, rálőtte a labdát, amely a kapufáról vágódott a hálóba.

Pécs-Zalaegerszeg 1-0 (0-0)
Pécs, 1500 néző, V: Arany

Pécs: Németh G. - Schindler, Dienes, Lantos, Szekeres - Berdó (Horváth Gy., 57.), Szabados (Kulcsár, a szünetben), Pavicevic, Kóczián (Dávid, 81.)- Pest K., Montvai

ZTE: Varga Z. - Kocsárdi, Sebők V., Kozmer, Gaál - Kaj (Babati, 73.), Balog Cs., Józsi, Koplárovics - Andorka (Sabo, 66.), Sebők J.

gólszerző: Montvai (63.)
sárga lap: Montvai (64.), illetve Kocsárdi (80.)

Ferencváros-Győr 0-1 (0-0)

A Győr elleni találkozó elején úgy tűnt, a Fradi hamar dűlőre akarja vinni a dolgot, hiszen sorra vezette támadásait, ezek azonban a vendégek jól megszervezett védekezésének köszönhetően nem sok veszélyt jelentettek. Az első játékrészben mégis sikerült két gólt szereznie a hazaiaknak, de a játékvezető mindkettőt érvénytelenítette les címén. A második félidőben a Fradi továbbra is mezőnyfölényben játszott, de Rósa még a Vagner buktatása után megítélt tizenegyest is kihagyta. Amikor pedig már mindenki elkönyvelte a döntetlent, a vendégek két csereemberük remek megmozdulásának köszönhetően a semmiből megszerezték a győzelmet jelentő találatot.

Ferencváros-Győri ETO FC 0-1 (0-0)
Üllői út, 3000 néző, V: Szarka

Ferencváros: Szűcs - Vukmir (Bognár, 66.), Gyepes, Botis - Rósa D. (Tőzsér, 76.), Lipcsei, Kapic, Leandro - Penksa, Bajevszki (Vagner, 51.), Huszti

Győr: Stevanovic - Regedei, Pusztai, Stark, Makra - Zsók (Pomper, 66.), Lendvai, Vincze O., Sándor (Jäkl, 55.) - Priskin (Binder, 87.), Kenesei

gólszerző: Jäkl (86.)
sárga lap: Kapic (83.), illetve Lendvai (1.), Priskin (32.), Zsók (32.), Jäkl (57.)