Gerzson
-3 °C
2 °C
Magyarország, férfi váltó
ma 12:52
Magyarország, férfi váltó
Rövidpályás gyorskorcsolya

Tartalékosan is győzelemmel kezdett a Debrecen

2005.07.31. 22:13
A Debrecen együttese kilenc helyen változott a szerdai BL-találkozóhoz képest, de a csapat erejét jól jelzi, így is magabiztosan verték a Zalaegerszeget. Felemásra sikerült az újoncok bemutatkozása, a Tatabánya otthon tartott egy pontot a Pápa ellen, a REAC hazai környezetben kapott ki az MTK-tól. Otthon nyert a Pécs, a Vasas pedig hazai pályán kapott ki a Győrtől. Az "olasz" Kispest döntetlenezett Sopronban, az Újpest szerencsésen nyert Diósgyőrben. A Fradi vereséggel kezdte a szezont, a Videoton az Üllői úton tudott győzni.
Autotrader-Tatabánya - Lombard FC Pápa 1-1 (1-1)

Az NB I B tavalyi gólkirálya, Márkus Tibor szerezte a 104. labdarúgó bajnokság első gólját. A tatabányai támadó a Pápa elleni találkozó 12. percében Tóth remek kiugratását váltotta góllá. Nem tarthatott sokáig az újonc öröme, négy perccel később ugyanis egyenlítettek a vendégek Újhegyi révén. Meglepetésre a találkozó a nagy meleg ellenére remek színvonalat hozott, amelyet elsősorban a mezőnyjáték jellemzett. A két gól mellett is többször forogtak veszélyben a kapuk, több találat azonban nem született. A döntetlen igazságosnak mondható.

Autotrader-Tatabánya - Lombard FC Pápa 1-1 (1-1)
Tatabánya, 2000 néző, V: Dubraviczky

Tatabánya:
Turi G. - Kerényi, Németh K., Filó, Rajnay - Tóth Z., Deme (Mile, 86.), Dupai, Forgó (Hajdú, 50.) - Márkus, Szabó Z. (Silva, 50.)

Pápa:
Dombai - Müller, Farkas A., Mutica, Szkukalek - Lászka, Lipták, Kovrig (Róth, 69.), Remili - Újhegyi (Homma, 55.), Herczeg (Kincses, 75.)

gólszerzők: Márkus (12.), illetve Újhegyi (16.)
sárga lap: Dupai (2.), illetve Müller (35.)

REAC-MTK 1-2 (1-1)

Urbán Flórián hiába tett hangzatos nyilatkozatot a sportnapilapban, nem sikerült győzelemmel debütálnia az élvonalban. A hazai együttes láthatón arra törekedett, hogy biztonságos védekezésből gyors ellentámadásokat vezessen, ám ezek a törekvések többnyire hamar elhaltak a jól tömörörülő MTK-védők gyűrűjében. Az első félidő "csendjét" Kanta József törte meg egy remek lövéssel, de nem térhetett a vezetés nyugodt tudatában pihenőre a kék-fehér gárda, hiszen az első igazi rákospalotai akció végén Török egyenlíteni tudott.

A második félidőben már többet támadtak a csapatok, így a kapuk is többször forogtak veszélyben, és a találkozót egy Illés-megoldás döntötte el. A "veterán" játékos egy klasszis mozdulattal elfektette a védőt, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Czvitkovicsot, aki 5 méterről a hálóba passzolt ki Garami József tanítványai összességében többet tettek a győzelemért, így megérdemelten távoztak a három ponttal, amely azt jelentette, hogy a REAC vereséggel kezdte élvonalbeli szereplését.

REAC-MTK 1-2 (1-1)
Budai II László Stadion, 1000 néző, v.: Erdős

Rákospalotai EAC:
Farkas B. - Szirtesi, Nagy G., Kapcsos, Sallai - Cseri (Németh, a szünetben), Földvári, Török, Somorjai (Csopaki, 68.), Polonkai, - Torma (Nyerges, 72.)

MTK:
Végh - Balogh B., Lambulic, Juhász, Pollák - Czvitkovics, Zabos (Horváth L., 76.), Jezdimirovic, Bori (Bonifert, 56.) - Pál (Illés, 56.), Kanta J.

gólszerzők: Török (43.), illetve Kanta J. (27.), Czvitkovics (75.)
sárga lap: Kapcsos (52.), illetve Kanta J. (41.)

Vasas-Győri ETO FC 1-2 (0-2)

Az első 25 perc még kiegyenlített volt, majd a bajnokesélyesnek tartott vendégek Priskin révén kétszer is könyörtelenül használták ki a hazai védelem megingásait. A hazaiak enerváltan, körülményesen játszottak, így nem volt meglepő, a vendégek előnye. A szünet után a győriek kényelmesen játszottak, s ez majdnem megbosszulta magát, miután a Vasas egy fokkal felgyorsította a játékot, produkciója így sem sokat javult az első játékrészhez képest. Ennek megfelelően csak a szépítésre futotta Gyánóék erejéből.

Vasas-Győri ETO FC 1-2 (0-2)
Illovszky Rudolf Stadion, 1500 néző, v.: Sápi

Vasas:
Németh G. - Molnár, Elek (Salamon 61.), Varga D., Tóth A. - Janjic, Rósa H. (Weitner 44.), Németh N., Kiss (Majoros 29.) - Gyánó, Waltner

Győri ETO FC:
Stevanovic - Horváth R., Regedei (Zsók a szünetben), Stark, Tóth P. - Varga Z. (Makra 65.), Lendvai, Ja:kl (Czanik 73.) - Bajzát, Kenesei K., Priskin

gól: Gyánó (71., 11-esből), illetve Priskin (26., 31.)
sárga lap: Tóth A. (67.), illetve Ja:kl (13.), Regedei (27.)

DVSC-AVE Ásványvíz - ZTE FC 2-1 (1-0)

A gyorsan vezetést szerzett a hazai együttes, azonban így is támadásban maradt, többet kezdeményezett, pedig mondhatni a "B-csapattal" állt ki a nyitófordulóra. Az egerszegiek szinte veszélytelenek voltak a kapura, így a hazaiaknak nem okozott különösebb gondot az eredmény tartása. A vendégek a második játékrészben már sokkal aktívabb támadójátékot mutattak, mint szünet előtt, de a hazaiak győzelméhez nem férhetett kétség. A szerdai BL-találkozóhoz képest kilenc helyen megváltoztatott bajnokcsapat összességében csak annyit adott ki magából, amennyi a győzelemhez szükséges volt.

DVSC-AVE Ásványvíz - ZTE FC 2-1 (1-0)
Debrecen, 7500 néző, V: Saskőy

DVSC:
Tomic - Bernáth, Komlósi, Máté (Hegedűs a szünetben), Szabó O. - Vukmir, Dzsudzsák (Böőr a szünetben), Madar, Mészáros (Kiss Z. 71.) - Sidibe, Bogdanovic

ZTE:
Varga Z. - Kocsárdi, Sebők, Csóka, László - Nagy L. (Kriston 52.), Kozmér, Józsi, Koplárovics - Spasoljevic (Montvai a szünetben), Sabo (Balog a szünetben)

gólszerzők: Sidibe (4.), Bogdanovic (76.), illetve Montvai (77.)
sárga lap: Vukmir (72.), illetve Kriston (61.), Sebők (71.), Kocsárdi (81.)

Pécsi MFC-Kaposvári Rákóczi 2-1 (2-0)

Nem egész félóra alatt kétgólos előnyt szerzett a jól játszó PMFC, a kaposváriak nem sokat mutattak az első félidőben. A biztos pécsi vezetés után váratlanul jött a somogyiak szépítő gólja, de 2-1 után mégis a nagyobb helyzeteket a Pécs hagyta ki. A hazai együttes győzelme gólszerzési lehetőségei alapján nagyobb különbségű is lehetett volna.

Pécsi MFC-Kaposvári Rákóczi 2-1 (2-0)
Pécs, 2000 néző, V: Bede

Pécs:
Herbert - Schindler, Dienes, Szabados, Gaál - Berdó (Szekeres 63.), Pavicevic, Szögedi (Sipos J. a szünetben), Sipos N. - Balaskó (Andorka (73.) - Horváth Gy.

Kaposvár:
Balajcza - Kovácsevics, Zahorecz, Petrók, Pintér - Tereánszki-Tóth, Hegedűs (Maróti 67.), Máté, Andruskó (Kardos 55.) - Zsolnai, Oláh (Szakály 76.)

gólszerzők: Balaskó (17., 26., utóbbit 11-esből), illetve Szakály (77.)
sárga lap: Szabados (41.), Berdó (50.), Sipos N. (89.) illetve Andruskó (3.), Kovácsevics (59.)

FC Sopron-Budapest Honvéd 1-1 (1-1)

A Sopron az első félidőben fölényben játszott, de helyzeteit sorra elhibázta. A folytatásban is csak 11-esből találtak be a csapatok. A látottak alapján igazságos a döntetlen, a Sopron ugyan többet támadott, ám a kispestiek játéka szervezettebbnek, tudatosabbnak tűnt.

FC Sopron-Budapest Honvéd 1-1 (1-1)
Sopron, 3000 néző, V: Arany

Sopron:
Balogh - Bagoly, Ibric, Costisor, Hanák - Fehér (Sira, a szünetben), Lazic, Horváth A. (Vén, 54.), Cotan (Fülöp, 75.) - Csordás, Cigan

Honvéd:
Tóth I. - Kovács N., Udvari, Kovács Z., Takács Z. - Vadócz, Lázár - Dancs, Zana, Dobos (Mészáros, 67.) - Alves (Venczel, 86.)

gólszerzők: Lazic (65., 11-esből), illetve Vadócz (57., 11-esből)
sárga lap: Costisor (41.), Lazic (52.), illetve Zana (1.), Kovács Z. (59.)

Diósgyőri VTK-Újpest FC 0-1 (0-0)

A rekkenő hőség ellenére jó iramban kezdtek a csapatok, mindkét együttes bátran kísérletezett, nagy helyzet azonban ekkor még nem alakult ki. A kezdeti lila-fehér rohamok után a hazaiak tűntek aktívabbnak, de Vlaszák többször is bravúrral védett, vagy a hazai támadók puskázták el a legnagyobb lehetőségeket. A második félidőben még tovább javult a szinvonal, sok lehetőség adódott minkét oldalon. Az újpesti Vlaszák kiállítása a diósgyőrieket zavarta meg jobban, a fővárosi csapat több jó támadást vezetett, majd egy szerencsétlen fejes nyomán a vezetést is megszerezte. A folytatásban a hazaiak minent megtettek az egyenlítésért, de a vendégek önfeláldozóan védekeztek és Tiszáéknak szerencséje sem volt.

Diósgyőri VTK-Újpest FC 0-1 (0-0)
Diósgyőr, 7000 néz, V: Megyebíró

Diósgyőr:
Kövesfalvi - Mogyorósi (Farkas N., 62.), Vámosi, Farkas V., Mogyoródi (Binder, 76.) - Halgas, Pintér Z., Sipeki (Siminic, 66.), Vitelki - Horváth F., Tisza

Újpest:
Vlaszák - Kiss Z. Vaskó, Böjte, Vanczák - Tóth B. (Kőhalmi, 76.), Erős, Gulyás, Tóth N. - Sándor Gy. (Vituska, a szünetben), Kovács Z. (Feczesin 80.)

gólszerző: Mogyorósi (58.)
sárga lap: Halgas (56.) Pintér Zoltán (71.), illetve Erős (18.), Sándor Gy. (31.) Feczesin (82.)
kiállítva: Vanczák (52.)

Ferencváros - Videoton 0-1 (0-1)

az első percek mezőnyjátéka után Tőzsér távoli lövése jelentett gondot a fehérvári védelemnek, majd a félidő utolsó percében Budovynszki újabb távoli kísérleténél kellett nagyot védenie Tudornak. A két lehetőség között azonban a Videoton irányította a játékot, a hét közepén a "traktorosok"által az UEFA-kupától búcsúzó hazaiaknak nem sok értékelhető megmozdulása volt. Így nem is volt meglepő, hogy a félidő hajrájában Györök révén előnybe került a Videoton. A vendégek a folytatásban is tudatosan, okosan játszottak, és a Fradi hiába kapcsolt nagyobb fokozatra, alakított ki több helyzetet is, nem tudta megszerezni az egyenlítő találatot.

Ferencváros - Videoton 0-1 (0-1)
Üllői út, 3000 néző, vezette Fábián

Ferencváros: Szűcs - Balog, Tímár (Erős 46.p.), Budovinszky, Csurka - Takács, Lipcsei, Rósa, Tőzsér (Bajevski 78.p.) - Nógrádi (Jovánczai 46.p.), Laczkó

Videoton:Tudor - Bozic, Koller, Kuttor, Csizmadia - Györök (Nagy 65.p.), Farkas, Horváth, Lattenstein - Magasföldi (Simon 79.p.), Sitku (Alumona 84.p.)

Gólszerző:Györök (37.p.)
Sárga lapTakács Á. (38.), Budovinszky (75.), ill. Bozics (81.), Alumona (85.)