Ferenc
10 °C
29 °C

Könnyedén verte a Honvéd a Fradit

2005.08.07. 18:37
Nem sikerült hazai pályán győznie az esélyesebbnek tartott Újpestnek a Vasas ellen, míg a REAC kilenc emberrel is elhozott egy pontot Győrből. Az MTK magabiztosan verte a Pécset, a ZTE pedig a Tatabányát. Egy tizenegyes góllal nyert a Diósgyőr a Fehérvár ellen, a Pápa pedig egy utolsó percben kiohagyott büntető miatt kapott ki otthon a Soprontól.
Újpest-Vasas 2-2 (1-1)

Nagy iramban kezdett az Újpest a Vasas elleni egykori "rangadón", és a nagy nyomásnak a 18. percben lett meg az eredménye, Tóth Norbert beadását Kovács fejelte a kapuba. Az újpestiek a gól után is támadásban maradtak, ami annyira megzavarta a vendégeket, hogy többször is csak sárga lapot érő szabálytalanság árán tudták megállítani a lila-fehéreket. Amikor már mindenki a szünetre készülődött, egy felesleges újpesti szabálytalanság után büntetőhöz jutott a Vasas, amit a pénteken szerződtetett Bárányos értékesített.

A második félidőt meglepetésre a vendégek kezdték aktívabban, hosszú percekig beszorították az újpestieket. Ez az állapot nem tartott sokáig, a hazaiak rövid időn belül ismét átvették a játék irányítását. Rajczi egy helyzetből akár kért gólt is lőhetett volna, végül azonban mégis a Vasas szerzett újabb gólt. Egy Weitnert - Waltner összjáték után utóbbi talált a kapuba. A hazaiak mindent egy lapra téve támadtak és végül a lefújás előtt nem sokkal sikerült is egyenlíteniük. A döntetlenhez azonban ismét kellett Vlaszák nagy bravúrja, aki a 87. percben kivédte Balog meccslabdáját.

Újpest-Vasas 2-2 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 4000 néző, v.: Kassai

Újpest FC: Vlaszák - Vermes, Böjte, Vaskó, Kiss Z. (Vituska, 64.) - Tóth B. (Sándor Gy., 65.), Erős K., Gulyás (Feczesin, 78.), Tóth N. - Kovács Z., Rajczi

Vasas: Németh G. - Molnár Z., Janjic, Tóth A., Elek - Németh N. (Völgyi, 63.), Hegedűs, Füzi K., Bárányos - Weitner (Balog, 81.), Waltner

gólszerzők: Kovács Z. (18.), Vaskó (86.), illetve Bárányos (41.- 11-esből), Waltner (75.)
sárga lap: Kovács Z. (45.), Vituska (66.) illetve Németh N. (19.), Füzi K. (21.), Molnár Z. (30.), Janjic (69.)

MTK-Pécsi MFC 2-0 (0-0)

Az első negyvenöt perc, mintha csak arról szólt volna, miként tud támadást vezetni az MTK. A kék-fehérek sorra próbálkozhattak, eredménytelenül, míg a vendég pécsiek szinte végig védekeztek, első - és egyetlen - próbálkozásuk a 35. percben volt. A második játékrész elején aztán öt perc is elég volt arra a hazaiaknak, amire előtte negyvenöt is kevés volt. Az 50. percben Lambulics kapásból lőtte a hálóba Czvitkovics pontos passzát. A folytatásban sem sokat változott a játék, a pécsiek csak az utolsó negyedórában vállalkoztak komolyabb támadásokra, végül aztán ki más, mint Illés biztosította be a hazaiak győzelmét.

MTK-Pécsi MFC 2-0 (0-0)
Hidegkuti-stadion, 1000 néző, V: Megyebíró

MTK: Végh - Balogh B., Lambulic, Juhász, Pollák - Czvitkovics, Jezdimirovic, Zabos (Lipcsei, 81.), Bori (Bonifert 72.) - Kanta, Pál (Illés, 58.)

PMFC: Herbert - Scgindler, Dénes, Szabados, Gaál - Berdó, Pavicevic (Andorka, 65.), Szögedi (Lantos, 83.), Sipos (Kalina, 83.) - Horváth, Balaskó

gólszerzők: Lambulic (47.), Illés (90.)
sárga lap: Gaál (59.)

Győri ETO-REAC 2-2 (0-1)

Hiába irányította már az első perctől a játékot a Győr, az első félidő egyetlen veszélyes vendégakciója góllal zárult, így a szünetben meglepetésre a REAC vezetett. A második játékrészre átszervezte csapatát Reszeli edző, így még aktívabb lett a hazaiak támadó szekciója. Ez annyira megzavarta a vendégeket, hogy tíz perc alatt két játékosukat is kiállították.

Rögtön a második kiállítás után egyenlített a győri gárda, de meglepetésre újabb kilenc perc elteltével ismét a kettős emberhátrányban játszó vendégeknél volt az előny. Igaz ez az állapot sem tartott sokáig, hiszen a győriek nem sokkal később ismét egyenlítettek. Az utolsó negyedórában szinte csak a Győr támadott, de nem tudta kiharcolni a győzelmet a kilenc emberrel játszó fővárosiak ellen.

Győri ETO-REAC 2-2 (0-1)
Győr, 4000 néző, V: Saskőy

Győr: Sztevanovics - Ja:kl, Horváth R., Makra - Zsók (Peric, a szünetben), Lendvai, Varga Z. (Vincze O., a szünetben), Tóth P. - Bajzát, Kenesei, Priskin

REAC: Farkas B. - Nagy G., Szirtesi, Csopaki (Kapcsos, 58.), Sallai - Földvári, Cseri, Németh T., Polonkai (Kovács, 77.) - Torma, Török (Somorjai, 66.)

gólszerzők: Kenesei (60.), Bajzát (71.), illetve Török (28.), Polonkai (70.)
sárga lap: Kenesei (14.), Makra (43.), Vincze (56.), illetve Nagy G. (17., 50.), Földvári (52.)
kiállítva: Nagy G. (50.), Cseri (60.)

Zalaegerszeg-Tatabánya 3-0 (1-0)

A Zalaegerszeg szinte végig irányította a játékot a Tatabánya ellen, azonban mégis csak pontrúgásokból tudott eredményes lenni. Sebők Vilmos mindkét félidő első negyedórájának végén tizenegyesből volt eredményes, míg Józsi egy remek szabadrúgásgóllal biztosította be a hazai győzelmet. Emellett egy-egy kiállítás színesítette az egyébként remek színvonalú találkozót.

Zalaegerszeg-Tatabánya 3-0 (1-0)
Zalaegerszeg, 3000 néző, V: Erdős J.

ZTE: Varga Z. - Kocsárdi, Csóka, Sebők V., László - Kriston, Kaj (Nagy L., 71.), Józsi, Szpaszoljevics (Balog, a szünetben) - Montvai (Djorovics, 78.), Szpalevics

Tatabánya: Turi - Kerényi, Németh K., Filó, Rajnay - Tóth Z., Deme, Dupai, Hajdú (Forgó, 83.) - Márkus (Balogh, 76.), Nagy T. (Da Silva, 80.)

gólszerzők: Sebők V. (21. - 11-esből, 60. - 11-esből), Józsi (69.)
sárga lap: Filó (20., 61.), Kerényi (22.), Márkus (72.)
kiállítva: Szpalevics (45.), Filó (61.)

Diósgyőri-FC Fehérvár 1-0 (1-0)

A Diósgyőr nem akart abba a hibába esni, mint az első fordulóban az Újpest ellen, így rögtön támadólag lépett fel a múlt héten az Üllői úton diadalmaskodó Fehérvár ellen. A sorozatos támadások azonban eredménytelenek voltak, végül csak az első félidő lefújása előtt nem sokkal tizenegyesből tudtak kapuba találni a hazaiak. A második játékrészben hiába játszott mezőnyfölényben a vendég együttes, nem tudott komoly gólhelyzetet kialakítani, mert támadásai lassúak voltak, így mindig volt valaki, aki a megfelelő időben menteni tudott.

Diósgyőri-FC Fehérvár 1-0 (1-0)
Diósgyőr, 6000 néző, V: Vad II. I.

Diósgyőr: Kövesfalvi - Mogyorósi, Vámosi, Farkas V., Mogyoródi - Halgas (Katona, 58.), Pintér Z., Sipeki (Farkas N., 72.), Vitelki (Binder, 61.) - Horváth F., Tisza

Fehérvár: Tudor - Csizmadia, Koller, Kuttor, Horváth G. (Fehér Zs., 83.) - Lattenstein, Farkas B., Simon A. (Bartyik, 30.), Alumona (Disztl D., 70.) - Sitku, Györök

gólszerző: Horváth F. (44. - 11-esből)
sárga lap: Farkas V. (31.), Horváth F. (44.), Halgas (51.), illetve Simon A. (21.), Tudor (53.), Horváth G. (60.), Bartyik (62.)

Lombard-Pápa-FC Sopron 1-2 (0-2)

Kiegyenlített első félidő, kétgólos vendégvezetés a szünetben. Többet támadott, félórányi játék után a forduló talán legnagyobb helyzetét hagyta ki a Pápa Kovrig révén, a szünetre mégis a Sopron mehetett kétgólos előnnyel, miután az utolsó két percben a vendégek két gólt is szereztek. A második félidő is a hazaiak fölényében telt, a legnagyobb izgalmak azonban az utolsó pillanatokra maradtak. A 89. percben büntetőből szépítettek a hazaiak, majd egy perccel később ismét tizenegyest kaptak, amit azonban kivédett a soproni kapus, ezzel jelentősen hozzájárulva a három pont megszerzéséhez.

Lombard-Pápa-FC Sopron 1-2 (0-2)
Pápa, 2300 néző, V: Szabó Zs.

Pápa: Dombai - Müller Zs., Farkas A., Mutica, Szkukalek (Geri T., 54.) - Lászka, Lipták (Nikolic, 69.), Kovrig - Remili - Ujhegyi (Homma, 54.), Herczeg

Sopron: Balogh J. - Bagoly, Ibric, Costisor - Fehér Z., Lazics, Horváth A. (Zombori Z., 86.), Vén (Luca, 63.), Hanák - Demjén, Fülöp Z. (Cigan, 71.)

gólszerzők: Kovrig (89. - 11-esből), illetve Horváth A. (41.), Ibric (45.)
sárga lap: Lipták (16.), Kovrig (24.), Szkukalek (43.), Lászka (49.), illetve Horváth A. (14.), Fehér Z. (24.), Bagoly (35.)

Budapest Honvéd-Ferencváros 3-1 (2-0)

Az első játékrészben a Kispest különösebb megerőltetés nélkül került kétgólos előnybe, az eddig soha nem látott összeállításban és megfejthetetlen taktikával játszó Ferencváros ellen. Genito kétszer ment el a jobb oldalon, mindkétszer pontosan adott középre, a brazil Alves pedig mindkétszer befejelte a labdát a bal sarokba. A második félidőben ugyan aktívabb volt a Fradi, de negyedóra játék után Alves befejelte a harmadikat. A hátralévő időben a vendégek a becsületgólért küzdöttek, amit végül Tímár révén meg is szereztek. Ezen a napon ez lehetett a Fradi szurkolók legnagyobb öröme.

Budapest Honvéd-Ferencváros 3-1 (2-0)
Bozsik Stadion, 2500 néző, v.: Bede

Budapest Honvéd: Tóth I. - Udvari, Dancs, Mészáros, Takács Z. - Lázár, Genito (Zana, 61.), Vadócz, Dobos (Bojtor, 77.), Kovács N. - Alves (Bozovic, 70.)

Ferencváros: Szűcs - Takács Á., Tímár, Keller, Csurka (Tőzsér, a szünetben) - Borbély, Lipcsei, Erős G. (Bartha, 78.), Laczkó (Bajevski, 55.) - Jovánczai, Csepregi

gólszerzők: Alves (9., 37., 60.), illetve Tímár (69.)
sárga lap: Dobos (14.), Takács Z. (29.), Bojtor (92.), illetve Keller (49.), Tőzsér (78.)