Emőke
-4 °C
9 °C

Továbbra is nyeretlen a Fradi a bajnokságban

2005.09.19. 11:32
Gólokban gazdag volt a labdarúgó NB I ötödik fordulója. Idegenben aratott magabiztos győzelmet a Vasas és az MTK, míg hazai környezetben javított gólarányt a Kispest és a Pécs. A Fradi továbbra is nyeretlen, ezúttal a Kaposvár vitt el egy pontot az Üllői útról. Az ETO az utolsó utáni pillanatban mentett pontot Tatabányán.
REAC-Vasas 0-3 (0-1)

A vendégcsapat már az első pillanattól kezdve magához ragadta a kezdeményezést és egy pontrúgást követően már az első negyedóra végén megszerezte a vezetést. A rákospalotaiak elképzelés nélkül futballoztak, ráadásul Urbán Flórián vezetőedző dolgát csak nehezítette, hogy sérülések miatt már az első félidőben kettőt kellett cserélnie. A második félidőt a Vasas gyors góllal kezdte, de egy felesleges kiállítás miatt nem sokkal később tíz emberre fogyatkozott. A kiállítás azonban inkább a REAC-ot zavarta meg, így a Vasas könnyedén tartotta az eredményt, és megérdemelten szerezte meg a 3 pontot.

REAC-Vasas 0-3 (0-1)
Budai II László Stadion, 2000 néző, V: Hanacsek

REAC:
Farkas B. - Kapcsos, Nagy G., Horváth G. (Nyerges 61.), Cseri - Somorjai, Földvári (Kovács B. 19.), Török, Polonkai (Csopaki 39.) - Torma, Sallai

Vasas:
Németh G. - Molnár Z., Salamon, Tóth A., Elek - Bárányos, Zováth, Füzi K., Völgyi (Németh N. 73.) - Weitner (Rósa H. 59.), Gyánó (Janjic 87.)

gólszerzők: Salamon (15.), Gyánó (50.), Rósa H. (89., 11-esből)
sárga lap: Sallai (20.), Török (26.), Kovács B. (55.), Horváth G. (57.), Nagy G. (89.), illetve Molnár (31.), Gyánó (75.)
kiállítva: Bárányos (57.)

Ferencváros-Kaposvár 1-1 (0-1)

A Fradi folytatta őszi szereplését és egy borzalmasan rossz első félidővel "ajándékozta" meg szurkolóit. A Fradi tábor azonban már a meccs előtt jelezte, elege van ebből, a B-közép fehér zsebkendőt lobogtatott , majd azokat a székekre kirakva szólította fel a vezetőséget a távozásra. Lipcseiék aztán az első félidőt letudták komolyabb helyzet nélkül, és a túloldalon a kaposváriak se sokat veszélyeztettek, egy ellenakcióból sikerült megszerezniük a vezetést. A Fradi ment ugyan előre, de különösebb elképzelést nem lehetett látni a játékában. Azonban bő egyórányi játék után így is sikerült Laczkó fejesével egyenlíteniük. A folytatásban a Fradi mindent megtett idei első győzelméért, ed nem sikerült újabb gólt elérniük - Rósa lövése például a kapufáról vágódott ki - így öt forduló után továbbra is nyeretlen a zöld-fehér együttes

Ferencváros-Kaposvár 1-1 (0-1)
Üllői út, 2500 néző, V: Sápi

FTC:
Szűcs - Botis, Lipcsei, Balog Z. - Bartha (Borbély 46.), , Rósa D., Budovinszky, Erős G. - Tőzsér (Csepregi 47.), Jovánczai (Nógrádi 66.), , Laczkó

Kaposvár:
Balajcza - Finta, Petrók, Zahorecz - Pintér (Kovácsevics 46.), , Szakály (Hegedűs 60.), Bank, Máté, Mező - Nagypál (Oláh 72.) , Zsolnai

gólszerzők: Laczkó (63.), illetve Nagypál (17.)
sárga lap: Tőzsér (30.), Botis (42.), Lipcsei (51.), Balogh (62.), Zahorecz (89.)
kiállítva: Balogh (90.)

Sopron-MTK 0-3 (0-2)

A szakadó esőben rendezett találkozón az első félidőt a vendég MTK negyedórás bontásokban tudta le, ugyanis az első és a második negyedóra végén is betalált a hazaiak hálójába. A soproniak ugyan többet birtokolták a labdát, de helyzeteiket sorra kihagyták, míg a kék-fehérek szórványos kontráikat eredményesen fejezték be.

Sopron-MTK 0-3 (0-2)
Sopron, 1800 néző, V: Makai

Sopron:
Horváth T. - Sira, Bagoly, Ibric, Hanák - Lazic (Sifter 60.) - Demjén (Landerl 68.), Horváth A., Vén - Luca, Csordás (Cotan a szünetben)

MTK
Végh - Horváth L., Lambulic, Balogh, Pollák - Czvitkovics, Jezdimirovic, Zabos, Bori (Pál 87.), Kanta J. (Selei 78.) - Hrepka (Illés 70.)

gólszerzők: Czvitkovics (15.), Hrepka (32., 52.)
sárga lap: Bagoly (41.), Cotan (70.), Sifter (78.), Vén (79.), Landerl (80.), illetve Lambulic (36.), Selei (86.)

Honvéd-Zalaegerszeg 4-0 (1-0)

Az első percekben úgy tűnt, mintha a játékosoknak az lenne a célja, hogy agyonrúgják egymást. A gyorsan kiosztott sárga lapok aztán megnyugtatták a kedélyeket, és egymás helyett elkezdtek a játékkal is törődni. A zalaiak aktívabbnak tűntek, az első félidő utolsó percében mégis a hazaiak szereztek gólt, egy jól eltalált szabadrúgásból. A második játékrészben még nagyobb energiákat fektetett a támadásokba a ZTE, de bő negyedóra elteltével ismét a Honvéd szerzett gólt, a mozambiki Miro révén. Öt perccel később Takács is betalált, majd a lefújás előtt nem sokkal Alves értékesített egy ajándék tizenegyest, ezzel végleg eldöntve a találkozót.

Honvéd-Zalaegerszeg 4-0 (1-0)
Bozsik Stadion, 2000 néző, v.: Megyebíró

Budapest Honvéd:
Tóth I. - Kovács N., Baranyai, Udvari (Mészáros, 70.), Takács Z. - Miro (Dobos, 75.), Dancs, Kovács Z. (Zana, a szünetben), Lázár - Genito, Alves

Zalaegerszeg:
Varga Z. - Kocsárdi, Sebők, Csóka, László - Kriston, Józsi (Nagy L., a szünetben), Bojovic, Koplárovics (Djorovic, a szünetben) - Spalevic (Sabo, 63.), Spasojevic

gólszerzők: Dancs (44.), Miro (62.), Takács (68.), Alves (85., 11-esből)
sárga lap: Kovács Z. (3.), illetve Bojovic (5.)

Fehérvár-Pápa 2-0 (2-0)

A fehérváriak az első perctől kezdve irányították a játékot, csak idő kérdése volt, a vendégek meddig húzzák ki kapott gól nélkül. Ez az első félidő feléig sikerült, ekkor Farkas Balázs egy lecsorgó szabadrúgást lőtt húsz méterről a kapuba. A pápaiak nem tudtak a kapott gól után újítani, így nem volt meglepő, hogy a játékrész utolsó percében a hazaiak növelni tudták előnyüket az egyébként nem túl magas színvonalú meccsen. A második játékrészben átengedték a területet a hazaiak és kontrákkal próbálkoztak, de újabb gól már csak az utolsó percben született, amikor Kuttor ért bele rosszul Kincses lövésébe, így a labda saját kapujába hullott.

Fehérvár-Pápa 2-1 (2-0)
Székesfehérvár, 4000 néző, V: Kassai

Fehérvár:
Tudor - Csizmadia, Kuttor, Koller, Vincze Z. - Lattenstein, Schwarcz, Farkas B., Györök (Bozic 90.) - Sitku (Disztl 75.), Alumona (Nagy D. 70.)

Pápa:
Erdélyi - Müller, Farkas A., Mutica, Geri - Kincses, Lipták, Kovrig, Szkukalek (Szalai 66.) - Remili (Ujhegyi a szünetben), Herczeg (Homma 74.)

gólszerzők: Farkas B. (22.), Vincze Z. (43.), illetve Kuttor (90., öngól)
sárga lap: Schwarcz (82.), Nagy D. (87.), illetve Remili (24.)

Pécs Diósgyőr 5-0 (1-0)

A pécsi játékosok azzal a tudattal léphettek pályára, hogy egy esetleges vereség, edzőjük, Ott József állásába is kerülhet. Nos az első félidőben nem úgy tűnt, mintha nagyon érdekelné őket a szakember sorsa, hiszen roppant gyengén játszottak, De Szekeres távoli lövése révén így is előnybe kerültek. A második félidőben aztán felgyorsultak az események, hiszen félóra alatt született négy újabb hazai gól, miközben két vendégjátékost is kiállítottak. A hátralévő időben már "csak" egy kiállítás volt, így a vendégek nyolc emberrel fejezték be a meccset, míg a hazaiaknak sikerült pozitívba állítaniuk a gólarányukat.

Pécs-Diósgyőr 5-0 (1-0)
Pécs, 1500 néző, V: Saskőy

Pécs:
Herbert - Schindler, Dienes, Bajúsz, Szekeres - Sipos J. (Csehi 76.), Pavicevic, Szabados (Berdó 69.), Kulcsár (Tarcsa 76.) - Balaskó, Horváth Gy.

Diósgyőr:
Kövesfalvi - Farkas V., Vámosi, Gáspár - Halgas, Pintér Z., Sipeki (Binder 53.), Vitelki, Mogyoródi (Mogyorósi a szünetben) - Siminic, Tisza (Farkas N. 73.)

gólszerzők: Szekeres (9.), Schindler (51.), Horváth Gy. (57.), Kulcsár (65.), Balaskó (72.)
sárga lap: Balaskó (29.), illetve Halgas (24.), Simic (26.), Farkas V. (54.), Pintér Z. (66.)
kiállítva: Vámosi (61.), Halgas (70.), Pintér Z. (90.)

Tatabánya-Győri ETO 3-3 (1-2)

A forduló zárótalálkozóján a Tatabánya kezdett aktívabban, többet is támadtak a hazaiak, de két nagy hibából a félidő hajrájára a győriek kétgólos előnyre tettek szert. A hazaiak a játékrész záró szakaszában sem estek vissza, így sikerült szépíteniük. A második félidőben negyedórányi játék után egyenlített a Tatabánya, majd újabb negyedóra elteltével már vezetett is. A hazaiak szereztek ugyan még egy gólt, de azt a játékvezető nem adta meg, így Priskin 93. percben szerzett gólja - ami a harmadik volt neki a találkozón - egy pontot ért az ETO-nak a magyar szinten kifejezetten jónak mondható találkozón.

Tatabánya-Győri ETO 3-3 (1-2)
Tatabánya, 1800 néző, V: Arany

Tatabánya:
Turi - Kerényi (Németh K., 73.), Vati, Filó, Rajnay - Tóth Z., Balogh Z., Deme, Hajdu - Márkus (Forgó, 89.), Nagy T. (da Silva, 54.)

Győr:
Stevanovic - Zsók, Mátyus (Makra, 63.), Stark, Ja:kl - Vincze O., Lendvai, Tóth P. (Vasas, 79.) - Kenesei K., Bajzát (Varga Z., 63.), Priskin

gólszerzők: Tóth Z. (43.), Márkus (61., 77.), illetve Priskin (28., 37., 93.)
sárga lap: Rajnay (55.), Németh K. (87.), illetve Lendvai (14.), Mátyus (39.), Varga Z. (76.)