Ágnes
-1 °C
2 °C

Kispesten elszenvedte első vereségét az Újpest

2005.10.23. 21:56
Az eddig veretlen Újpestnek esélye sem volt a végig jobban játszó Kispest otthonában a labdarúgó NB-I 9. fordulójában. A sopronban győzelemmel mutatkozott be a háromszorros olasz gólkirály Signori, míg a Videoton a kaposvárt, a Győr pedig a Pápát verte három góllal. A Reac továbbra is utolsó, miután ezúttal a Tatabányától szenvedett kiütéses vereséget.
Tatabánya-REAC 4-0 (1-0)

A két újonc találkozóján az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a hazaiak az NB II-es gólkirály Márkus szemfüles góljával kerültek előnybe. A folytatásban a REAC játékosai helyzetekig igen, gólig azonban nem jutottak. A második játékrészben a fővárosiak mindent egy lapra téve rohamoztak, de egyenlítés helyett újabb gólokat kaptak, így a Tatabánya végül kiütéses győzelmet aratott a szakkomentátorként remeklő, edzőként azonban eddig semmit nem bizonyító Urbán Flórián együttese ellen.

Tatabánya-REAC 4-0 (1-0)
Tatabánya, 2500 néző, V: Saskőy

Tatabánya: Turi - Kerényi, Németh K., Filó, Rajnay - Tóth Z., Balogh Z. (Szabó Z. 87.), Deme (Megyesi 81.), Hajdú - Márkus, Da Silva (Nagy T. 57.)

REAC: Farkas B. - Földvári (Németh T. a szünetben), Horváth G., Szirtesi, Kapcsos - Polonkai (Török 62.), Cseri, Horváth T. (Sallai 65.), Torma - Somorjai, Nyerges

gólszerzők: Márkus (23., 67.), Hajdú (60.), Nagy T. (74.)
sárga lap: Kerényi (28.), Hajdú (43.), Rajnay (51.), illetve Kapcsos (16.)

FC Fehérvár-Kaposvári Rákóczi 3-0 (1-0)

A bajnokságban vezető Videoton alaposan belekezdett a Kaposvár elleni találkozón, de sokáig nem sikerült gólra váltania mezőnyfölényét. Végül a szünet előtt nem sokkal sikerült betalálniuk és ez a gól a folytatásra megnyugtatta a hazaiakat. A második félidőben aztán sikerült növelni előnyüket, majd a lefújás előtt nem sokkal egy teljesen kijátszott akcióból beállították a 3-0-s végeredményt.

FC Fehérvár-Kaposvári Rákóczi 3-0 (1-0)
Székesfehérvár, 3000 néző, V: Fábián

Fehérvár: Tudor - Csizmadia, Kuttor, Koller, Vincze Z. - Lattenstein (Bozic a szünetben), Schwarcz, Farkas - Alumona (Simek 65.), Sitku, Györök

Kaposvár: Balajcza - Kovácsevics, Zahorecz, Petrók, Mező - Tereánszki-Tóth (Pintér 79.), Nagypál (Hegedűs 81.), Máté P., Kardos (Szakály 62.) - Zsolnai, Andruskó

gólszerzők: Farkas (42.), Bozic (59., 90.)

Lombard FC Pápa-Győri ETO FC 1-4 (0-1)

Az elmúlt fordulókban gyengélkedő Győr az utolsó előtti helyen álló Pápa ellen sem remekelt, így nem is volt meglepő, hogy csak az első félidő hosszabbításában tudott gólt szerezni. A második félidő elején egy szerencsés góllal egyenlítettek a hazaiak, és ettől felébredt az ETO. Előbb Kenesei, majd húsz perccel később Vincze szerzett gólt szabadrúgásból, majd nem sokkal később az egykori Fradi játékos akcióból is eredményes volt, így biztossá téve a vendégek sikerét.

Lombard FC Pápa-Győri ETO FC 1-4 (0-1)
Pápa, 1600 néző, V: Erdős

Pápa: Deli - Müller, Farkas, Facskó, Geri - Kincses, Lipták, Kovrig (Remili 77.), Szkukalek (Vörös P. 62.) - Nikolic (Herczeg 55.), Hercegfalvi

Győr: Stevanovic - Jäkl, Stark, Horváth - Regedei, Lendvai, Varga (Peric 52.), Tóth (Zsók 86.) - Vincze - Kenesei, Priskin (Bajzát 53.)

gólszerzők: Stark (47., öngól), illetve Kenesei (45., 60.), Vincze O. (79., 82.)
sárga lap: Lipták (67.), Kincses (77.), illetve Horváth R. (88.)

FC Sopron-Vasas 2-0 (0-0)

A Sopronban kezdőként számítottak a héten villámigazolással szerződtetett egykori háromszoros olasz gólkirály Signorira, aki a hetedik percben majdnem gólt is szerzett, de fejese a kapufáról kipattant. A játékrész egyébként is a hazaiak fölényében telt, de a Vasas sok kis apró szabálytalansággal tördelte a játékot, így tartani tudta az eredményt. Az angyalföldiek a fordulás után is jól védekeztek, de í hazaiak két távoli lövéssel mégis bevették a fiatal Borszéki kapuját, így megszerezték a három pontot.

FC Sopron-Vasas 2-0 (0-0)
Sopron, 4000 néző, V: Szarka

Sopron: Balogh J. - Bagoly, Ibric, Costisor, Hanák - Sifter, Cotan - Demjén, Signori (Horváth, 67.), Landerl (Csordás 81.) - Fülöp (Cigan a szünetben)

Vasas: Borszéki - Molnár, Salamon, Tóth, Elek (Völgyi 77.) - Zováth, Bárányos, Janjic (Majoros 62.), Rósa - Waltner (Lázok 56.), Gyánó

gólszerzők: Cotan (53.), Bagoly (73.)
sárga lap: Cigan (64.), illetve Tóth A. (21.), Molnár Z. (41.), Rósa H. (43.), Bárányos (52.)

Budapest Honvéd-Újpest FC 1-0 (0-0)

A Bozsik Stadionban rég nem látott tömeg és mindkét szurkolótábor részéről rengeteg görögtűz fogadta a csapatokat. Ennek megfelelően igen feltüzelt állapotban kezdett a két együttes, de csak a hazaiak jutottak helyzetekig. A kezdeti nagy rohanás után visszavettek a tempóból, de továbbra is a Honvéd kezdeményezett. A kispestiek gyakran már az ellenfél térfelén letámadtak, melynek köszönhetően sok labdát szereztek és több lehetőséget is kialakítottak, de gólt nem értek el. A Honvéd remekül alkalmazott taktikája révén a vendégek - akik a félidő végén Freud kiállítása miatt meg is fogyatkoztak - tulajdonképpen el sem jutottak Tóth Iván kapujáig.

A folytatásban sem változott a játék képe, továbbra is a tetszetősen futballozó hazaiak irányítottak, s ennek az U21-es válogatott Takács Zoltán bombagólja révén meglett az eredménye. A vezetés ellenére a Honvéd támadott többet, de ekkorra már az Újpest is aktívabb lett, azonban a kispesti védelmen nem talált rést, így nem sikerült egyenlítenie a magyar viszonylatban igen jó iramú és színvonalas meccsen. A találkozó az újpesti "szurkolók" megszokott petárdázása miatt mindkét félidőben félbeszakadt, végül azonban különösebb balhé nélkül ért véget a találkozó.

Budapest Honvéd-Újpest FC 1-0 (0-0)
Bozsik Stadion, 6000 néző, v.: Dubraviczky

Budapest Honvéd: Tóth I. - Kovács N., Baranyai, Udvari, Takács Z. - Dancs, Dobos (Zana, 62.), Csobánki (Lázár, 91.) - Genito - Miro, Alves (Venczel, 76.)

Újpest FC: Vlaszák - Vermes (Vituska, 75.), Böjte, Vanczák, Tóth B. (Vaskó, a szünetben)- Erős K. - Sándor Gy., Kőhalmi (Feczesin, a szünetben), Freud - Kovács Z., Tóth N.

gólszerző: Takács Z. (64.)
piros lap: Freud (44.), Böjte (92.)
sárga lap: Freud (33., 44.)

Zalaegerszeg-MTK 3-4

A vendégcsapat gyorsan megszerezte a vezetést, ez pedig alaposan megzavarta a hazaiakat, akik szinte semmi veszélyt nem jelentettek a fővárosiak kapujára. Ezzel együtt az egyetlen lehetőségét jól használta ki a ZTE, de pár perccel később már ismét hátrányba került. A második félidőre valamelyest feljavult a hazai alakulat, ez a pontosabb támadásvezetésben mutatkozott meg, de védelme továbbra is bizonytalan volt, így a fővárosiak megérdemelten vitték el a három pontot.

Zalaegerszeg-MTK 3-4
Zalaegerszeg, 3000 néző, V: Kassai

Zalaegerszeg: Varga Z. - Kocsárdi, Sebők V, Csóka, László A. (Spalevic, 74.) - Nagy L. (Koplárovics, a szünetben), Balog Cs. (Spasoljevic, 27.), Józsi, Bojovic - Sabo, Montvai

MTK: Végh - Balogh B., Lambulic, Rodenbücher, Pollák - Czvitkovics, Jezdimirovic, Zabos (Horváth, 68.), Bori - Kanta J. (Illés, 83.), Hrepka (Lipcsei, 87.)

gólszerzők: László A. (33.), Sabo (65.), Sebők V. (93.- 11-esből), illetve Hrepka (5., 67.), Czvitkovics (37.), Bori (85.)
piros lap: -
sárga lap: Kocsárdi (5.), Sebők V. (48.), Montvai (49.), illetve Pollák (2.), Rodenbucher (75.)

Debrecen-Pécs 3-1

A találkozó elejétől kezdve uralta a játékot a hazai együttes, amely a helyzetek alapján a kétgólosnál is nagyobb különbséggel vezethetett volna a szünetben, ha a vendégek kapusa nem véd nagyszerűen. A második félidőben biztosan őrizte vezetését a címvédő, ráadásul a most debütáló Ferenczi István a hajrában betalált, így góllal mutatkozott be új csapatában.

Debrecen-Pécs 3-1
Debrecen, 7000 néző, V: Vad II.

Debrecen: Csernyánszki - Bernáth, Máté, Komlósi, Szabó O. (Madar Cs., 61.) - Mészáros N., Hegedűs, Sándor T. Halmosi - Brnovic (Ferenczi, 61.), Sidibe (Jeremijás, 69.)

Pécs: Herbert - Schindler, Dienes, Szabados, Szekeres Zs. - Berdó, Pavicevic, Kulcsár, Sipos N. (Kalina, a szünetben) - Balaskó (Szögedi, 65.), Tarcsa (Andorka, 51.)

gólszerzők: Sidibe (8.), Brnovic (30.), Ferenczi (90.), illetve Szögedi (91.)
piros lap: -
sárga lap: Máté (87.), illetve Pavicevic (24.)