Bernadett
0 °C
4 °C
Swaney Elizabeth
hétfő 02:00
Swaney Elizabeth
Szabadstílusú sí

Az Újpest idegenben verte az MTK-t

2005.11.27. 16:46
Az Újpest magabiztosan nyerte a forduló rangadóját az MTK ellen, a gyengélkedő Győr pedig pontot szerzett a Videoton vendégeként. Idegenben nyert magabiztosan a REAC és a Diósgyőr, hazai pályán "iskolázott" a ZTE és a Sopron. Döntetlent hozott az előző két bajnok csatája.
MTK Budapest-Újpest FC 0-2 (0-1)

A forduló rangadójának kikiáltott MTK-Újpest meccs elején a játékosok többet foglalkoztak egymással, mint a labdával. Az "ámokfutást" a lilák unták meg előbb, akik húszpercnyi játék után, egy védelmi hibát követően kertültek előnybe. A folytatásban igen gyenge színvonalat produkáltak az együttesek, a félidő komolyabb helyzet nélkül ért véget. A második játékrész elején Rajczi egy kapufáról kipattanó labdát kotort a hálóba, és ettől szinte az egész meccs feljavult. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, gól azonban nem született több, így az Újpest nyerte a találkozót.

MTK Budapest-Újpest FC 0-2 (0-1)
Hidegkuti Stadion, 3000 néző, v.: Sápi

MTK Budapest: Végh - Balogh B., Lambulic, Rodenbücher, Pollák - Kanta J., Zabos (Illés, 65.), Jezdimirovic, Czvitkovics - Pál (Selei, a szünetben), Hrepka

Újpest FC: Vlaszák - Kiss Z., Böjte, Vermes (Vituska, 80.), Vanczák - Hullám, Erős K., Sándor (Freud, 70.), Tóth B. - Feczesin (Gulyás, 58.), Rajczi

gólszerzők: Rajczi (21., 52.)
sárga lap: Jezdimirovic (8.), Pollák (74.), illetve Vanczák (28.)

Zsidózás, gázkamra
Az újpesti tábor minősíthetetlen magatartásával hívta fel magára a figyelmet: a lila-fehér szurkolók a kezdeti sportszerű buzdítást követően rendszeresen antiszemita rigmusokkal zavarták meg az összecsapást. Többször is felzúgott a "Mocskos zsidók" és a "Vár a gázkamra" rigmus, a játékvezető azonban nem vett tudomást erről.

Zalaegerszegi TE - Vasas 3-0 (2-0)

Sokáig úgy tűnt, az időjárás miatt akár el is maradhat a Zalaegerszeg-Vasas összecsapás, ám végül sikerült a pályát játékra alkalmasnak előkészíteni. Ennek valószínűleg a Vasas játékosai örültek a legkevésbé, hiszen bő negyedórányi játék után már kétgólos hátrányban voltak. Ettől kicsit felélénkültek a fővárosiak, de a nagy igyekezet nem hozott gólt. A második félidő enyhe Vasas mezőnyfölényben telt, de a Sebők által a 75. percben értékesített büntető mindent eldöntött.

Zalaegerszegi TE - Vasas 3-0 (2-0)
Zalaegerszeg, 800 néző, V: Erdős

ZTE: Varga - Kocsárdi, Sebők V., Csóka, László A. - Kriston, Kaj, Nagy L., Józsi (Bojovic, a szünetben) - Sabo (Spasoljevic, 65.), Montvai (Spalevic, 76.)

Vasas: Németh - Balog, Salamon (Hegedűs, 82.), Tóth, Elek - Bárányos, Füzi K., Zováth, Majoros - Waltner (Lázok, a szünetben), Gyánó

gólszerzők: Montvai (14.), Kriston (16.), Sebők V. (75. - 11-esből)
sárga lap: Salamon (77.) Lázok (87.)

FC Fehérvár - Győri ETO FC 2-2 (1-0)

A Fehérvár szinte végigtámadta az első félidőt a harmatos Győr ellen, ennek ellenére csak egygólos előnyt sikerült kiharcolnia a szünetig. Ezt rögtön a második negyvenöt perc elején kiegyenlítették a vendégek, és ez amolyan "doppingként" hatott rájuk. Átvették a játék irányítását, jobbára védekezésre kényszerítve a hazaiakat. Ezt a feladatot, - ahogy a bajnokságban eddig szinte mindig - hibátlanul oldották meg Kuttorék és egy szokásos villámgyors kontra végén Sitku révén ismét betaláltak. A gól azonban nem törte meg a győriek lendületét, minden mindegy alapon támadtak, és végül a 88. percben Kenesei 18 méteres lövése révén sikerült is egyenlíteniük.

FC Fehérvár - Győri ETO FC 2-2 (1-0)
Sóstói stadion, 4000 néző, V: Megyebíró

Fehérvár: Tudor - Csizmadia, Kuttor, Koller, Vincze Z. - Bozic, Schwarcz, Farkas B. - Simek (Alumona, 84.), Sitku, Lattenstein (Bartyik, 78.)

Győr: Stevanovic - Regedei, Pusztai, Mátyus, Makra - Zsók (Bajzát, 86.), Jäkl, Vincze O., Tóth P. - Priskin (Szabó Zs., 83.), Kenesei

gólszerzők: Sitku (29., 69.), illetve Kenesei (46., 88.)
sárga lap: Bartyik (85.), illetve Priskin (20.),

FC Sopron - Csőszer-FC Tatabánya 5-1 (3-0)

A Sopron - Signori nélkül - az első perctől kezdve támadólag lépett fel a Tatabánya ellen, ennek ellenére negyedórát kellett várni a hazaiak vezető góljára. Újabb negyedóra elteltével négy perc alatt kétszer is a kapuba találtak Horváték, így megnyugodhattak a szünetre. A második félidő elején ugyan szépítettek - természetesen Márkus révén - a vendégek, de Bagoly újabb két góljával már a 60. percre eldöntötte a találkozót.

FC Sopron - Csőszer-FC Tatabánya 5-1 (3-0)
Sopron, 1500 néző, V: Vad II I.

Sopron: Balogh J. - Fehér, Ibric (Győri, 42.), Costisor, Hanák - Bagoly, Horváth A. - Demjén, Cotan, Csordás (Signori, 59.) - Cigan (Landerl, 64.)

Tatabánya: Szabó K. - Vati, Németh, Kerényi, Rajnay - Balogh Z. - Tóth Z., Deme (Szabó Z., 61.), Hajdú - Márkus, Da Silva (Rizmanolli, 84.)

gólszerzők: Bagoly (15., 51., 61.), Horváth A. (28.), Demjén (33.), illetve Márkus (47.)
sárga lap: Fehér (43.), illetve Kerényi (1.), Da Silva (75.), Balogh (88.)

Kaposvári Rákóczi-Diósgyőri VTK 1-3 (0-2)

Talán a hazaiak lepődtek meg a legjobban a Kaposvár-Diósgyőr összecsapáson, mivel a vendégek támadólag léptek fel és már a meccs elején többször veszélyeztették a kaposvári kaput. Gólt azonban nem sikerült szerezniük, így kibontakozhatott a Kaposvár is. A mezőnyben tehát kiegyenlítődött a játék, de a félidő végén a vendégek két gyors kontra után két gólt szereztek. Ezt a második játékrész elején még megtoldották eggyel, így érdektelenné téve a hátralévő időt. Zsolnai gólja csak a szépítésre volt jó.

Kaposvári Rákóczi-Diósgyőri VTK 1-3 (0-2)
Kaposvár, 1000 néző, V: Makai

Kaposvár: Balajcza - Zahorecz, Petrók, Mező (Andruskó, a szünetben) - Máté, Bank, Nagypál (Oláh, a szünetben), Hegedűs, Kovácsevics (Kardos, 69.) - Zsolnai, Szakály P.

Diósgyőr: Kövesfalvi - Farkas N., Katona, Gáspár, Farkas V. - Sipeki (Halgas, 79.), Vitelki, Pintér (Vámosi, 61.), Binder - Horváth F. (Lipusz, 74.), Tisza

gólszerzők: Zsolnai (83.), illetve Horváth F. (34.), Vitelki (42.), Tisza (54.)
sárga lap: Mező (37.), Máté (56.), Szakály P. (67.)

Lombard-Pápa Termál - REAC 1-3 (1-1)

A sokak által biztos kiesőnek ítélt csapatok találkozója a tabellán elfoglalt helyezéseknek megfelelő színvonalat hozott. A Pápa és a REAC játékosai is ötlettelenül erőlködve játszottak, így meglepetésnek számított, hogy egy szabadrúgás után a vendégek gólt szereztek. Ezt az első félidő utolsó percében ugyan kiegyenlítették a hazaiak. A második félidő közepén több történt, mint az egész első félidőben. A 70. percben, előbb kiállították a második sárga lapját kapó Müllert, majd egy perccel később - újabb beívelt szabadrúgás után újabb gólt lőtt Urbán Flórián együttese. Az utolsó percben aztán a percekkel korábban beállt Torma szabadrúgásgólja kárpótolta azokat a szurkolókat, akik végig maradtak a meccsen.

Lombard-Pápa Termál - REAC 1-3 (1-1)
Pápa, 700 néző, V: Fábián

Pápa: Dombai - Müller Zs., Farkas A., Mumba, Szkukalek - Lipták - Herczegfalvi, Vörös (Honma, 75.), László, Kovrig - Nikolic (Herczeg, a szünetben)

REAC: Szentpéteri - Dinka, Virágh T., Horváth G., Sallai (Horváth T., 77.) - Cseri, Kapcsos - Csopaki (Szirtesi, 91.), Somorjai, Török - Nyerges (Torma, 85.)

gólszerzők: Herczegfalvi (44.), illetve Cseri (20.), Nyerges (71.), Torma (90.)
sárga lap: Müller Zs. (26., 70.), Lászka (73.), Herczeg (84.), illetve Cseri (7.), Horváth G. (64.)
kiállítva: Müller (70.)

Budapest Honvéd-Pécsi MFC 1-1 (0-0)

Az első félidőben rendkívül alacsony színvonalú játékot láthatott a publikum. Mezőnyben ugyan a Honvéd futballozott jobban, mégis a Pécs volt a veszélyesebb és a harcosabb. A hazaiak a pontatlan passzok miatt nem tudták gólra váltani fölényüket. A folytatásban sem változott a játék képe, amíg a vendégek váratlanul vezetést nem szereztek. Ezt követően a hazaiak nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, ám továbbra is elképzelés nélkül játszottak, a pécsiek pedig csúszva-mászva őrizték az eredményt. A hajrában egy jól eltalált lövéssel végül sikerült egyenlítenie a kispestieknek. Összességében annak ellenére is igazságos döntetlen született az unalmas találkozón, hogy a hajrában a Honvéd közelebb állt a győzelemhez.

Budapest Honvéd-Pécsi MFC 1-1 (0-0)
Bozsik Stadion, 1500 néző, v.: Arany

Budapest Honvéd: Tóth I. - Kovács N., Baranyai, Udvari, Takács Z. - Lázár (Genito, a szünetben), Dancs (Miro, 56.), Zana, Csobánki, Dobos - Alves (Bozovic, 64.)

Pécsi MFC: Herbert - Dienes, Szabados, Schindler - Sipos J., Berdó (Andorka, 84.), Pavicevic, Lantos - Kalina, Szekeres (Dávid, 79.), Sipos N. (Csehi, 69.)

gólszerzők: Dobos (85.), illetve Pavicevic (60.)

Ferencváros - Debreceni AVE-Ásványvíz 0-0

Az első félidő elején a Fradi letámadással próbálta meg zavarba hozni a bajnoki cím védőjét, de az első negyedóra után a vendégek kerültek fölénybe. Ezt ugyan nem tudták gólra váltani és ez majdnem megbosszulta magát, mert a félidő vége ismét a zöld-fehéreké volt. A fordulást követően tovább küzdöttek a csapatok, és hiába akadt mindkét kapu előtt több gólszerzési lehetőség is, maradt az igazságos döntetlen.

Ferencváros - Debreceni AVE-Ásványvíz 0-0
Üllői út, 2500 néző, v.: Kassai

Ferencváros: Szűcs - Bognár, Budovinszky, Botis, Balog - Fitos, Lipcsei, Rósa D., Tőzsér (Bajevski, 78.) - Bartha (Tímár, 88.), Csepregi (Erős G., 69.)

Debreceni AVE-Ásványvíz: Csernyánszki - Bernáth, Máté, Éger, Szabó O. - Dombi (Komlósi, 72.), Sándor T. (Madar, 60.), Kiss Z., Halmosi - Sidibe, Brnovic (Ferenczi, a szünetben)

sárga lap: Balog (64.), illetve Szabó O. (61.)

A szurkolók a BKV-n álltak bosszút
Szétvertek egy metrószerelvényt a szurkolók Budapesten - értesült a HavariaPress. A 0-0 -ra végződött izgalmakkal teli mérkőzés szinte végig borzolta a szurkolók kedélyét. Rengeteg kihagyott helyzet volt mindkét oldalon, azonban a játékvezető elsősorban a debrecenieknek okozott fejfájást azzal, hogy egy szabályosnak tűnő gólt nem adott meg. A meccs lefújását követően, a hazatartó szurkolókat megakadályozta ugyan a rendőrség, hogy komolyabban egymásnak essenek. Ám így dühükben, a BKV szolgáltatásait nem kielégítőnek találva az egyik metrókocsiban okoztak jelentős kárt a drukkerek. Kitörték az üveget, fölszakították a burkolatot és fölhasogatták az üléseket. A BKV a megrongált szerelvényt kivonta a forgalomból