Szabolcs
20 °C
35 °C

Haladás-döntetlen az Arsenal-ifivel

2008.07.22. 23:04 Módosítva: 2008.07.23. 08:27
A londoni sztárcsapat nem hozta magával legjobb játékosait, a 12 ezer néző szinte csak 21 éven aluliakból álló Arsenalt láthatott. A két edző elégedett volt a meccsel, a vendégek nem eröltették meg magukat a pályán.

Telt ház fogadta a csapatokat az első osztályba frissen feljutott Haladás stadionjában, a 12 ezer sztárparádéra váró nézőnek azonban csalódnia kellett, mert a nagynevű vendég nem hozta magával a legnagyobb nevű játékosait. Az Arsenal csapatát alkotó játékosok közül nagy valószínűséggel egyedül az első félidőben védő Almunia lesz tagja a londoniak kezdőjének, a többiek epizódszereplők, vagy még azok sem lesznek.

A szinte kizárólag 21 éven aluli játékosokból álló csapat ahhoz azért így is elég erős volt, hogy szinte végig domináljon, a Haladás néhány kontrából tudott veszélyes helyzetet kialakítani, egy ilyenből szerezte a hazaiak gólját Kenesei, ha gól volt egyáltalán, mert nem biztos, hogy a labda valóban áthaladt a gólvonalon. Walcott egy éles szögből leadott lövéssel egyenlített a félidő hajrájában, a második félidőben pedig már nem változott az eredmény.

Mindkét edző lehetőséget adott szinte az összes játékosának, ahogy később a sajtótájékoztatón elmondták, az eredmény egyiküknek sem volt fontos, de a mutatott játékkal igazából mindketten elégedettek voltak. Wengert először megköszönte a vendéglátást, majd jelezte, meglepte, hogy a magyar másodosztály bajnoka milyen szépen felépített kontrákat vezetett, minket pedig Wenger lepett meg a fenti kijelentéssel.

A francia menedzser elmondta, hogy Fabregas kivételével jövő héttől az egész csapat együtt készül majd, az igazolásokról azonban nem kívánt külön nyilatkozni, de kiemelte, hogy ők klubokkal állnak kapcsolatban, nem játékosokkal. Több jelöltjük is van, de egyelőre nincs olyan konkrétum, amiről be tudna számolni.

Csertői Aurél, a Haladás vezetőedzője megköszönte a nagynevű vendég látogatását, és kiemelte, hogy nem csak a klubnak volt fontos az Arsenal vendégjátéka, hanem az Illés Akadémiának is, melyet komoly bevételhez segített a londoni csapat vendégjátékára összesereglő nagyszámú nézősereg. A hazai edző szintén elégedett volt a látottakkal, és hasznosnak nevezte a mérkőzést a Győr elleni szezonnyitó előtt.

A sajtótájékoztatón Wenger egy dedikált mezt adott ajándékba egy mozgássérült szombathelyi kisfiúnak, majd megköszönte az érdeklődést, és távozott. A mérkőzés sem magas színvonalú, sem különösebben élvezetes nem volt, a vendégek nem erőltették meg magukat igazából, ez pedig elégnek bizonyult a lelkes hazaiaknak ahhoz, hogy döntetlent érjenek el az Arsenal-mezben pályára lépő serdülők ellen.