Oszkár
20 °C
29 °C

Továbbjutott a Győr az UEFA-kupában

2008.07.31. 17:30 Módosítva: 2008.07.31. 22:32
A hazai 1-1 után Grúziában győzni tudott Egervári Sándor csapata, és 3-2-es összesítéssel bejutott az UEFA-kupa második selejtezőkörébe.

Az európai kupaküzdelmekbe 22 év után visszatért Győri ETO sikerrel vette az UEFA-kupa első selejtezőkörét, a hazai 1-1-es döntetlen után idegenben 2-1 arányban legyőzte a grúz Zesztafoni csapatát. Egervári Sándor csapata az első félidőben is fölényben játszott, de a vezető gólt nem sikerült begyötörnie a szervezetten védekező ellenfél kapujába.

A második félidő elején gyors gólváltás után 1-1-re alakult az állás. Előbb Gociradze csúsztatott a vendégek kapujába, majd alig egy perccel később Jäkl Antal robbant be Nikolov beadására, és csukafejessel egyenlített. Ekkor hosszabbításra állt a párharc, de a győriek kettőt is cseréltek, majd 15 perccel később megszerezték a mindent eldöntő találatot.

Ezt a szűk tíz perccel korábban beállt Kovács I. Zoltán (nem a volt újpesti csatár) és Pákolicz hozta össze, előbbi gyönyörű átadással hozta játékba a fiatal szélsőt, aki 8 méterről laposan kilőtte a jobb alsó sarkot. Ekkor már két gólt kellett volna szerezniük a hazaiaknak a továbbjutáshoz, ami megnyugtathatta volna Egervári csapatát, ehelyett azonban maguknak tették nehézzé a hajrát.

Tíz perccel a lefújás előtt Pintér szabálytalankodott sárga lapot érően, és mivel a 18. percben már kapott ilyet, a Győr emberhátrányba került. Ennek ellenére Kovács II. Zoltán előtt adódott ziccer percekkel a rendes játékidő letelte előtt, de a szintén nem sokkal korábban beállt csatár elrontotta a helyzetet. A 92. percben aztán a grúzoktól is kiállítottak egy játékost, de ez már nem számított semmit, továbbjutott a Győr.

FC Zesztafoni-Győri ETO 1-2 (0-0)

Zesztafoni, 4000 néző, vezette: Anasztasziosz Kakosz (görög).

FC Zesztafoni: Kvashadze – Todua, Boyomo, Lobzsanidze, Vieira, Dausvili, Chassem (Ionanidze, 74., Dzarija (Kvaskvadze, 62.), Oniani (Dos Santos, 82., Gociridze, Gelasvili. Edző: Temur Maharadze.

Győri ETO: Sztevanovics – Nikolov (Kovács I. Zoltán, 55.), Supics, Bank, Pintér, Koltai, Jäkl, Józsi (Pákolicz, 55.), Bicak, Bajzát (Kovács II. Zoltán, 72.), Tokody. Edző: Egervári Sándor.

Gólszerző: Gociridze (52.), ill. Jäkl (53.), Pákolicz (67.).

Sárga lap: Lzsanidze, Dausvili, Ionanidze, ill. Pintér, Józsi.

Kiállítva: Lobzsanidze (92.), ill. Pintér (83.)

Továbbjutott a Győri ETO, 3-2-es összesítéssel.