Hihetetlen góllal verték a Milant

2008.08.10. 11:35
Az Arsenal fiatal játékosaival is megnyerte az amszterdami tornát, a londoniak után az Intertől is kikapott a házigazda Ajax, a Milan vereséget szenvedett soros angol ellenfelétől, igaz, a Manchester City legalább nem alázta meg őket.

Az amszterdami torna második napján az Arsenal és a Sevilla meccsével kezdődött a program. Az első mérkőzését kétgólos hátrányból nyerő londoniaknál Arsene Wenger roppant fiatal és tapasztalatlan csapatot küldött pályára, míg a Sevilla a tornára nevezett keretéhez képest igen erős összeállításban kezdett, aminek eredményeként hiába szerezte meg a vezetést az Arsenal egy védelmi hibát Vela révén kihasználva, a spanyolok végig fölényben játszottak.

Különösen a két szélső, Capel és Navas játszott nagy kedvvel, és ha Fabiano jobban koncentrál (illetve kevésbé önző), akkor nem csak a hajrában jön össze a Sevilla egyenlítése. Ekkor a korábban számos helyzetet elrontó Chevanton Jesus Navas gyönyörű elfutása utáni beadását pofozta a hálóba közelről. Az Arsenal legjobbjai nélkül sem volt esélytelen, de a spanyolok vitán felül jobb csapatnak tűntek ezen a mérkőzésen, amely végül 1-1-es döntetlennel zárult.

Az Arsenal ezzel megnyerte a tornát, hiszen a furcsa pontszámítás értelmében a győzelemért kettő, a döntetlenért egy és minden szerzett gólért 1-1 pont járt, így az Inter a házigazda Ajax ellen csak gólzáporos győzelemmel előzhette volna meg a londoniakat. Ha ez nem is jött össze, a győzelem igen, miután Adriano 5. percben szerzett góljával Mourinho csapata legyőzte Van Bastenéket.

A korábbiaktól eltérően az Inter 4-4-2 felállásban, de ezúttal két támadó szélsővel és egy védekező középpályással kezdett, amit aztán a második félidőre teljesen átvariált José Mourinho. A milánóiak lényegesen erősebb csapatnak tűntek az Ajaxnál, de a fiatal hollandok hihetetlen technikai tudásuknak köszönhetően végig egyenrangú ellenfelei voltak az Internek, ám az egyenlítés nem sikerült.

A Milan újabb angol csapattól szenvedett vereséget, igaz, a Manchester City ellen nem köszöntek vissza a Chelsea ellen látott gyermeteg hibák, másrészt igazából döntetlent egyértelműen érdemelt volna Carlo Ancelotti csapata. A mérkőzést azonban Bozsinov első félidőben szerzett (iszonyatosan nagy) góljával a City nyerte, a Milan pedig csak helyzetekig jutott, de ezúttal sem Paloschi, sem Seedorf nem járt szerencsével.

A Milan változatlanul igen rosszul áll támadókkal, hiszen az olimpián tartózkodó Ronaldinho és Pato mellett sérült Kaká, Inzaghi és Borriello, sőt, rajtuk kívül a védelem is igen foghíjas, hiszen sem Nesta, sem Kaladze nem állhatott Ancelotti rendelkezésére. A Citynél korábban nem voltak ilyen gondok, de a mérkőzés utána a győzelem ellenére igen fagyos volt a hangulat, hiszen Bojinov, Vassel és Richards is sérülést szenvedett.  • Hírek
  • Babaváró hitel