Zsófia
17 °C
21 °C

Labdaszedő segítette az Eb-re a svédeket

2011.10.12. 13:51

A svéd Aftonlbadet című lap máris nemzeti hőst csinált David Wienefeltből, jóllehet a 15 éves srác csak annyit tett, hogy a hollandok elleni Eb-selejtezőn gyorsan visszaadta a labdát Mikael Lustignak a bedobáshoz. A felvételek szerint a hollandok nem számítottak ilyen pörgős folytatásra, Toivonen gólt is lőtt az akcióból. Ezzel nyertek a svédek és mentek ki legjobb csoportmásodikként a 2012-es Eb-re.

Lustig a labdaszedő srác éberségének köszönhetően indíthatta ilyen gyorsan Elmandert, akinek beadása után Toivonen végül betalált, ezzel 3-2-re alakítva a selejtezőt. Látszik is, hogy a holland védelem meg volt kicsit zavarodva.

"Lustig üvöltött nekem, szerencsére azonnal eszméltem és gyorsan odaadtam neki a labdát. Ha nem ordít, akkor lehet, hogy lassabb lettem volna, így jött ki jól" - nyilatkozta a fiú a lapnak.

"Gyorsan megkaptam a labdát, így Elmander elé tudtam dobni. Ha nem siet ennyire a srác, valószínűleg visszafelé kellett volna dobnom, így nem lett volna gól az esetből" - mondta Lustig.

A videót a Pepsifocin láttuk.