Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-8 °C
3 °C

Végig azt hittük, az NB I.-ben vagyunk

2012.01.21. 22:20

Az Egyenlítői-Guinea-Líbia találkozóval megkezdődött végre a torna. Futballmeccs tényleg csak a telt házas batai stadion miatt jutott eszünkbe, de nem is az össze-vissza honosított hazaiaktól és a nemrégiben még a forradalomban lövöldöző líbiaiaktól vártuk a megváltást. A házigazda egyébként győzött, három perccel a rendes játékidő vége előtt sikerült gólt szerezniük. Szenegál némi meglepetésre kikapott Zambiától.

A hangulatra egy percig sem lehetett panaszunk, a nyitómeccsre abszolút telt ház jött össze az Estadio de Batában. A megnyitóünnepségen az afrikai szövetség elnöke, Issa Hayatou mondott beszédet, amiből a kommentátorral együtt mi sem értettünk semmit, de kedves öregembernek tűnt.

Magáról a meccsről tényleg nehéz érdemben beszélni: a színvonal olyan volt, mint egy  NB I.-es meccs, ahol csak fekete futballisták játszanak. Totális taktikai kudarc, cserébe néha szép cselek, látványos megoldások. A tizenötödik percben meg is történt, amiért tulajdonképpen az egészet elkezdtük nézni. Egyenlítői-Guinea kapufát lőtt, a kipattanóval is próbálkoztak, de Aboud, a líbiaiak 39 éves, veterán kapusa valahogy bepotyázta a lába között. A játékvezető teljesen jogosan már itt befújta a lest, pedig a gólvonalon áthaladó labdát egy védő még pont úgy vágta ki, hogy belelőtte egy érkező támadóba, akiről bepattant a kapuba. Szóval kétszer is gól volt, de egyszer sem adták meg.

Ezt leszámítva a 87. percig úgy érezhette az addig lelkes drukker, hogy ha a kikapcsolt tévét nézné, akkor is izgalmasabb lenne az estéje. Aztán viszont jött az egy perccel korábban csereként beálló Ekedo és az ő gólpassza Balboának, aki kiugrott, aztán ahogy kell, jobb belsővel ellőtte a bal felsőbe.

A hazaiak lőttek még egy kapufát, de a végére maradt az 1-0.

A meccs hőse nálunk a bekapott gól ellenére is a líbiai kapus, akit ugye alaposan bebőröztek annál a bizonyos meg nem adott gólnál, a második félidőben pedig a lehető legviccesebb színészkedést játszotta el, amit csak lehet. Csapattársa nekilökött egy védőt, amitől ő azonnal összeesett, viszont jött be a szöglet, amit azért csak jobb lett volna felállva védeni. Felállt tehát, aztán mikor kiderült, hogy nincs veszély, újra összeesett.

Egyenlítői-Guinea először vesz részt Afrika-kupán, így első meccsükön meg is szerezték első győzelmüket.

Az A csoport másik meccsén az esélyesebb Szenegál 2-1-re kikapott Zambiától, akik már húsz perc után 2-0-ra vezettek. A 12. percben Mayuka szerzett fejjel vezetést, nyolc perc múlva Egyenlítő-Guinea győztes góljához hasonló volt az akció, csak Kalaba nem ellőtte, hanem elvitte a kapus mellett a labdát. N'Doye a 74. percben csak szépíteni tudott.

A csoportot egy kör után Zambia vezeti.  • Vennék
  • Hírek