Hortenzia, Gergő
8 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Elefántcsontpart is továbbment, de a jó játék még mindig hiányzik

2012.01.26. 20:13

Szudán megszerezte első pontját a B csoportban, miután 2-2-es döntetlent játszott Angolával. Egyik oldalon Ahmed, a másikon Manucho duplázott. Elefántcsontpart továbbjutott, Drogbáék többek közt egy vicces öngóllal verték 2-0-ra Burkina Fasót.

Manucho már az 5. percben vezetést szerzett Angolának, úgy tűnt, sima lesz. Mohamed Basir viszont még az első félidőben egyenlített, ami ráfért már a szudániakra, hiszen legutóbb 36 éve szereztek gólt a tornán. A második félidőben megint jött a gyors angolai gól, Manucho duplázhatott, így az ex-manchesteri hárommal vezeti a góllövőlistát. Szudán nem hagyta magát, Basir újabb gólt szerzett, ezzel egyenlített.

Elefántcsontpart második meccsét is megnyerte, de megint nem ájultunk el tőlük, mivel se nem különösebben látványos, amit csinálnak, se nem különösebben szervezett a csapat. Kalou negyed óra után vezetést szerzett, ezután viszont legfőképpen Gervinho elrontott ziccereiről szólt a meccs. Már éppen mentünk volna aludni, amikor Bakari Koné megduplázta az elefántcsontparti előnyt. A baj csak az, hogy a szerencsétlen védő a saját kapujába csúsztatott. Mentésnek kicsit gyenge volt, de ha nem nézzük, melyik kapuba ment, akkor csodaszép fejest láthattunk.

Két forduló után Elefántcsontpart hat ponttal vezeti a csoportot, Angola néggyel a második, Szudán egyel a harmadik, Burkina Faso még nem szerzett pontot.

B csoport, 2. forduló:

Elefántcsontpart-Burkina Faso 2-0 (1-0)

g: Kalou (16.), Kone (82., öngól)

Szudán-Angola 2-2 (1-1)

gól: Bashir (33., 74.), illetve Manucho (5., 50., utóbbit 11-esből)