Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Szenzációs ollózós gólpassz özönvízben

2012.01.26. 12:58

Alig kezdődött el a csoportmeccsek második köre, meg is van az első kieső, és az első továbbjutó is. Hatalmas eső zúdult Batára, így gyakorlatilag használhatatlanná vált a gyep, de azért használták. Nem is bánjuk, mivel két meccsen hét gólt láthattunk, közte egy olyat, amibe a legnagyobb rosszindulattal sem tudunk belekötni. Na, meg a címben szereplő ollózás. Az Afrika-kupa napja volt a szerdai.

Az A csoport 17 órai találkozóján Líbia már az ötödik percben vezetést szerzett Zambia ellen, Ahmed Szaad vágta be a bal alsóba. A 29. percben egyenlítettek a zambiaiak, Emmanuel Mayuka megszerezte második gólját a tornán. A második félidő elején viszont Szaad duplázott, ezzel megint Líbiánál volt az előny. Zambia nem hagyta magát, hét perc múlva egyenlített: Mayuka ollózta középre a labdát, Katongo közelről fejelt a kapuba. Ez már egy olyan akció volt, amit öröm volt nézni (a videón 2:20-tól). A vége tehát 2-2 lett, mindezt egy olyan talajú pályán, amelyen az egyik térfél bal oldalán egy tó képződött a hatalmas eső miatt.

Szaad és Mayuka jelenleg két góllal vezetik a torna góllövőlistáját. A második meccs után ez elsőre teljesen felesleges információnak tűnhet, de nem egy és nem két játékos volt már az Afrika-kupa történetében, aki ennyivel már gólkirály is tudott lenni. Roger Milla, Belloumi, Traoré, Abdelhamid.

Az aranyéremre is esélyesnek tartott Szenegál viszont másodszor is kikapott, így kiesett. Hiába, nehéz a házigazdák lelkesedését legyőzni, Egyenlítői-Guinea két győzelemmel már a legjobb nyolc között. Mivel ezt a találkozót is ugyanott, Batában rendezték, az özönvíz is problémát okozott a csapatoknak, bár a gyep estére már jobban hasonlított futballpályára, mint egy hatalmas pocsolyára. Az első félidőben nem esett gól, a második elején Randy fejjel szerzett vezetést a házigazdáknak. A 90. percig úgy tűnt, ez is marad a végeredmény, de Sow egy kipattanó után szerzett találattal visszahozta Szenegál reményeit. Ez azonban hamar szertefoszlott, mert a ráadás negyedik percében jött Kily és akkora gólt vágott 25 méterről, hogy visszahozta a hitünket.

Az eddig legnagyobb meglepetés a legnagyobb csalódás is egyben, Szenegáltól többet vártunk. A Premier Leagueben tizenöt gólos Demba Ba eddig az égvilágon semmit sem csinált, szerdán le is cserélték. Mindenki jobban járna, ha visszatérne Newcastleba, a hétvégén kaptak egy hatost a Fulhamtől.  • Eladnék
  • Hírek