Az év legalattomosabb meccsét U12-esek játszották

2012.03.14. 19:19 Módosítva: 2012.03.14. 19:47

Annyi pirosat kioszthatott volna a játékvezető a hongkongi U12-es meccsen az ESF játékosainak, hogy azonnal abbamaradhatott volna a mékőzés. Nem tette, így az év legdurvább fejberúgásába torkollott a Kitchee elleni mérkőzés.

A hétvégén újra találkozott egymással a hongkongi Kitchee és a szintén helyi ESF (English Schools Foundation) U12-es focicsapata. Az év elején egyszer már megmérkőztek, akkor a hírek szerint 16-0-ra nyertek Hongkong legnevesebb klubjának, a Kitchee-nek fiatal futballistái, de az ESF szerint ez nem volt igaz, hanem 3-2-re ők nyertek.

Az újrajátszott mérkőzés botrányba fulladt. A 4-0-ás első félidőig is számtalan alattomos megmozdulást láthatott a közönség, de a második félidőben olyan történt, ami miatt a meccs kivívta az év legdurvább mérkőzésének címét.

Az ESF 2-es számú játékosa (a videón 1:36-nál látható) a földön fekvő ellenfelét nagy erővel fejbe rúgta. A videó szerint bírók nem állították ki a játékost piros lappal. Ezután az edzők és a szülők a pályára rohantak, az ESF edzője szintén, és provokálta az ellenfélhez tartozókat.

A meccs utóéletéhez tartozik, hogy az ESF ügyvédei felszólították a Kitchee munkatársait és a szülőket, akik a videót feltöltötték a Youtube-ra, hogy azonnal szedjék le. Az eredeti videót ezután priváttá tették, de a rengeteg másolat továbbra is elérhető.



  • Hírek
  • Bankszámla