Dömötör
9 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Dél-Afrika nem bírja a tizenegyeseket

2013.02.02. 22:39

Dél-Afrikának nagyon nem mentek a tizenegyes rúgások, így a negyedöntőbőből Mali mehetett tovább. A rendes játékidőben majd a hosszabbításban is 1-1 volt az állás, majd Mali 3-1-re nyert büntetőkkel. Soumbeïla Diakité kapus lett a hős, négyből három büntetőt védett.

Mali győzelmével hozta a kötelezőt, a tavalyi Afrika-kupán is a négy között volt, sőt a bronzérmet is megszerezte. A csoportjában sem játszott nagy formában, így a szintén nem igazán kimagasló Dél-Afrikának is lehetett esélye a továbbjutásra.

A 31. percben Rantie gólja ezt meg is erősítette, a dél-afriakai teljesen egyedül maradt a kapuval szemben, és határozott lövésével megszerezte a vezetést.

Az 58. percben aztán jött a védők mögül nagyon jó ritmusban érkező Keita, és közelről befejelt egy beadást. Az egykori Barcelona-játékos a saját pénzével is játszik a kupán, felajánlotta, hogy vagyonából állja a győzelemért járó prémiumokat, ha nem kapnak csapattársai eleget az államtól.

Keita góljára nem jött válasz, és a hosszabbítás is gól nélkül telt. A tizenegyeseket Mali lőtte jobban. Csak az első dél-afrikai rúgó, Tsabahlala talált be a kapuba, míg Furman, Mahlangu és Letsholonyane lövését is nagyon érezte Soumbeïla Diakité kapus, aki az ország hőse lett, mert náluk Diabaté, Tamboura és Traoré sem hibázott, így Mali a négy közé jutott, ahol az Elenfántcsontpart-Nigéria-meccs győztesével játszik majd.