Benedek
-4 °C
5 °C

Drogba idén sem nyer Afrika-kupát

2013.02.03. 18:26

Hiába volt újra Elefántcsontpart az Afrika-kupa egyik legnagyobb favoritja, most még a legjobb négy közé sem jutott. Nigéria 2-1-re verte a negyeddöntőben.

Elefántcsontpart a legutóbbi öt Afrika-kupának favoritként vágott neki, de egyszer sem jött össze a győzelem, a döntőt kétszer is játszott, de büntetőkkel mindkétszer kikapott. A tornagyőzelem a csapatkapitány Didier Drogba számára lett volna igazán fontos, mert lehet, hogy ez volt élete utolsó világversenye.

Nigéria sem számított esélytelennek a legjobb négybe, bár a csoportmeccseken nem volt igazán meggyőző, a Burkina Fasóval és a Zambiával játszott 1-1-énél mindenki többet várt, így a C csoport második helye is kissé csalódás volt tőlük.

Elefántcsontpart ellen azonban összeszedte magát Nigéria, a 43. percben a torna gólkirályi címére pályázó Emenike talált be. Az Afrika-kupán ez volt a harmadik gólja, így most holtversenyben első, mert a Burkina Fasó-i Traoré és a ghánai Wakaso Mubarak is ennyinél jár. Elefántcsontpart a második félidő elején gyorsan válaszolt. Tioté maradt teljesen egyedül egy szögletnél, és az ötösről nagy erővel a kapuba fejelt. (1-1).

A 78. percben aztán Mba döntötte el a továbbjutást. Egy szép szóló után, három védő közé befutva, a 16-osról emelte át az alapvonalról indokolatlanul kimozduló Barry kapust.

Nigéria szerdán Malival játszik a döntőbe jutásért.