Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A 95 éves sprinter úgy örül, mint Usain Bolt

2013.04.03. 00:56

Hogy a versenyszellem nem tűnik el a korral, azt két 95 éves futó is bizonyította. Miben másban, mint sprintben mérték össze gyorsaságukat. A sprint persze nagyon is relatív az ő esetükben, mert inkább totyogásra hasonlít, de így is tiszteletre méltó, hogy még atlétizálnak.

A 1918. január 8-án született finn Ilmari Koppinen és a nála 11 hónappal fiatalabb belga Emiel Pauwels egy fedettpályás versenyen álltak ki egymás ellen. Valószínűleg nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy korábbi vetélytársaik egyszerűen kihaltak mellőlük, vagy már képtelenek a mozgásra.

A rajtot, - ami nem térdelő, hanen álló testhelyzetű volt - a finn kapta el jobban, de Pauwels fokozatosan jött fel és elhúzott, majd az utolsó métereken már annyira biztos volt győzelmében, hogy már úgy ünnepelt, mint Usain Bolt szokott, ha lazáskodik. A túlzás nélkül veterán atléták körülbelül 18 másodperc alatt tudták le a hatvanat.