Donát
1 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Pofátlan kamulessel lopták el a győzelmet

2015.01.18. 12:58

Ha a világ egyik legkorruptabb országában nem tud nyerni a házigazda, akkor ott komoly gondok vannak. De még ennél is súlyosabb a helyzet, mert Egyenlítői-Guineát egy szabályos góltól fosztották meg az Afrika-kupa nyitómeccsén.

Az Afrika-kupa szombaton az Egyenlítői-Guinea–Kongó-meccsel indult. A hazaiak jól is kezdtek, Nsue góljával a 16. percben vezetést szereztek. Arra is volt esélyük, hogy 2-0-ra menjenek, de az egyik partjelző megakadályozta őket ebben.

Kamules az Afrika-kupán

A 73. percben Nsue remek ütemben lépett ki egy indításra, simán lefutotta a védőjét, majd egy látványos mozdulattal a kifutó kapust is átemelte. A bravúros gólt azonban nem adták meg, mert a partjelző lest jelzett. A visszajátszásban azonban világosan látszott, hogy Nsue bőven a védője mögül indult. Megmagyarázhatatlan döntés, ahogy az is, hogy miért maradt ki pont ez a jelenet a hivatalos összefoglalóból.

A döntés azért lett igazán fájdalmas Egyenlítői-Guineának, mert a 86. percben Kongó egyenlített.

A Transparency International korrupciókutatása szerint a közép-afrikai ország a 177-es listáján a 163. helyet érte el, tehát a legkorruptabbak közé tartozik. Az ország Marokkó helyére ugrott be rendezőként, és már nyomozás is folyik, hogyan kapta meg a rendezés jogát, a gyanú szerint szavatokat vásárolt.