Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Isten húzta tovább Guineát az Afrika-kupán

2015.01.30. 13:40

Az Afrika-kupa D csoportjának egyik továbbjutó helyét sorsolással döntötték el. A legjobb nyolc között így Guinea folytathatja, a csapat szerint isteni segítséggel, Mali pedig méltatlankodhat a szabályok miatt.

A D csoport második helyén holtverseny alakult ki, Malinak és Guineának is 3-3 pontja és 3-3 kapott, illetve szerzett gólja volt három meccsből. Ezért döntöttek sorsolással.

Mali húzott először, így lett harmadik, Guinea pedig második. Amara Dabo, a sportminisztérium pénzügyi vezetője örvendezett: „A futball istene szerencsére rámosolygott Guineára egy hosszú, kemény út végén."

A sorsolás előtt mindkét szövetségi kapitány elmondta, hogy nem sportszerű így dönteni a második helyről. Az Afrikai Futballszövetség vezetői is egyetértettek ezzel, és azt ígérik, 2017-re változtatnak a szabályokon.

A guineai csatár, Kamil Zayatte elmesélte, a sorsolás előtt imádkoztak. „Csak vártunk, de nem tudtuk elhinni. Már annyit harcoltunk a selejtezőben. Megfogtuk Elefántcsontpartot, Kamerunt és Malit is, de tudtuk, hogy egy sorlással a semmibe veszhet ez. Mind együtt imádkoztunk, hittünk benne, hogy isten meghallgat minket, nem hagyhat elveszni minket. Mindig is velünk volt, és ezt most is megmutatta."

Baissama Sankoh szerint a továbbjutás most iszonyúan fontos volt, mert az ebolajárvánnyal küzdő országuknak is erőt adhatnak. "Elég rövid volt az éjszaka, nem sokat aludtunk, csak a továbbjutáson és a sorsoláson gondolkodtunk, nem volt könnyű helyzet."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?