Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Háborús zóna volt, nem futballmeccs

2015.02.06. 09:58

Az Afrika-kupa csütörtök esti Ghána–Egyenlítői-Guinea-elődöntőjét félbe kellett szakítani, mert a hajrában a ghánai vendégszurkolókat megtámadták, és csapatuk harmadik gólja után kénytelenek voltak a pályára menekülni.

A vendégszurkolók közül többeket kórházba kellett szállítani a dobálózás miatt, az egyik reklámtábla, ami mögött megbújtak, egy fotó szerint tiszta vér volt. A BBC helyszínen tartózkodó riportere maroknyi nagyságú követ, tányér- és tükördarabot is összeszedett a pályáról, miután csitult a balhé. Neki egyébként azt nyilatkozta a ghánai futballszövetség elnöke, hogy szerencse, hogy senki nem halt meg. 

A nézőket korábban azzal próbálták meg lenyugtatni az afrikai futballszövetség illetékesei, hogy félbeszakítják a mérkőzést, ha nem lesz rend, de nyilván semmit nem ért a figyelmeztetés. 

Amikor leállt a meccs, rendőrök gumibotokkal és könnygázzal igyekeztek rendet rakni, azonban annyi könnygázt használtak, hogy a sajtólelátót is ki kellett üríteni. Még egy helikoptert is bevetettek, ami 20-30 méterrel a lelátó és a pálya fölött körözött, hogy megfélemlítse a balhézókat. A hazai drukkereket a játékvezető döntései háborították fel, ezért volt, aki a zűrzavart kihasználva meg akarta verni a bírót.

Egy helikoptert is bevetettek a Ghána vs. Egyenlítői Guinea elődöntőjén

A mérkőzést hosszabb kényszerszünet után végül lejátszották, Ghána jutott tovább, de a ghánai futballszövetség vezetője háborús állapotokról beszélt a győzelem után. Játékosaikat már a szünetben ki kellett menekíteni az öltözőbe, mert a hazai szurkolók folyamatosan dobálóztak, a rohamrendőrök pajzsokkal védték őket. 

A rendező Egyenlítő-Guinea csapatkapitánya sajnálkozott a történtek miatt, azt mondta, eddig minden tökéletes volt a tornán.

A meccset 3-0-ra nyerő Ghána a vasárnapi döntőben Elefántcsontparttal meccsel majd.   • Vennék
  • Hírek