Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
-1 °C
5 °C

Szeretem a focit, de élni jobban szeretek

2015.02.06. 18:22

A csütörtöki Ghána–Egyenlítői-Guinea-elődöntőt félbe kellett szakítani az Afrika-kupán, mert az egyenlítői-guineai szurkolók megtámadták a ghánaikat, köveket, tányérdarabokat, üveget dobálták feléjük, többen megsérültek. A támadás sokkoló volt, a Kongói Demokratikus Köztársaság játékosai attól tartanak, hogy megismétlődhet az eset, és ezért nem is erőltetnék a hazaiakkal a bronzmeccset.

„Ha ilyemiket, köveket és üveget dobálnak a játékosokra, akkor inkább legyen Egyenlítői-Guinea a harmadik, szeretem a futballt, de még jobban szeretek élni"– idézte a BBC Gabriel Zakuani védőjátékost.

A jelentések szerint 36 szurkoló sérült meg a balhéban, az Afrikai Futballszövetség (CAF) százezer dolláros büntetést szabott ki a rendező Egyenlítői-Guineára. Emellett egy zárt kapus meccsre is büntették őket, de a CAF a fair play jegyében a bronzmeccsre felfüggesztette ezt a rendelkezést. 

Bár több játékos is kihagyná a bronzmeccset, Florent Ibenge szövetségi kapitány nem számolt be ilyen problémákról: „Derűsek vagyunk, és készülünk a meccsre, meg akarjuk szerezni a harmadik helyet, hogy örömet szerezzünk, de mi nem félünk igazán."