Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Hős lett a színészkedő kapusból

2015.02.09. 14:43

Az Afrika-kupa döntője pocsék volt, csak azzal tudtak drámát írni, hogy a végtelenségig húzták a tizenegyeseket. A legnagyobb műsort azonban a sokáig mellőzött Boubacar Barry, elefántcsontparti kapus csinálta.

Barry az Afrika-kupán a döntőig egyetlen percet sem kapott, de Hervé Renard szövetségi kapitány kénytelen volt beállítani a sérült Sylvain Gbohouo helyére. A meccsen túl sok lövést nem kellett védenie a 35 éves kapusnak, de a büntetőknél bizonyíthatott.

Ghána 2-0-ra húzott el, mert két elefántcsontpart is kihagyta a büntetőjét. Barry a legfontosabb pillanatban védett egy 11-est, majd egy ghánai hiba miatt egyenlő lett az állás.

Elefántcsontpart vs Ghána 9-8 tizenegyespárbaj

A kapus sokáig nem tudott hozzátenni a párbajhoz, bár egy-két lövésbe beleért, védeni nem tudott. Arra azonban volt ideje, hogy míg az egyik lövésre várakozott, összeomoljon és ápolást kérjen. Nem is nagyon lehetett érteni mozdulataiból, hogy a keze vagy a lába sérült-e meg, végül görcsre hivatkozott. Némi lábrázás után azonban be tudott állni a kapuba.

Mikor neki kellett volna büntetőt lőnie, akkor is hirtelen baja lett, bár védése után még felkelt örömében, utána megint csak ápolni kellett, hogy elvégezhesse saját tizenegyesét. Amit aztán be is rúgott, így megnyerte Elefántcsontpart a döntőt.

Barry a meccs utáni nyilatkozataiban mindenkinek üzent, aki nem tartotta őt minőségi játékosnak. „Sokat kritizáltak, de túltettem magam ezeken, és a javunkra fordítottam. Köszönöm mindenkinek, aki hitt bennem. Nem vagyok egy nagy tehetség, de igyekszem sokat dolgozni és mindent beleadni. Isten ajádékozott meg most."