Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

A kiegyensúlyozottság és a fodrász hiányzik – Christoph Leitgeb

2008.06.05. 07:33
19 hozzászólás
A grazi születésű Leitgeb a középpálya közepén érzi magtá a legjobban, de a két szélén is bevethető. Az édesapja horvát, neki mégsem jelent sokat az Eb első meccse.
 
A Red Bull Salzburg 23 éves játékosáról több helyen is azt lehetett olvasni, hogy a játékából hiányzik a kiegyensúlyozottság. Talán ezért van, hogy 17 fellépéséből tízszer le- vagy becserélték. A középpályán klubtársa, Andreas Ivanschitz mellett játszik, Málta ellen leginkább annak bal oldalán szerepelt. Nagy erénye viszont cselei mellett, hogy bárhol bevethető. A jobb oldalon mondjuk jobbnak tartják nála Garicsot, az utolsó felkészülési meccsen meg a balt inkább Gercaliu szántotta fel. 170 centijével egyébként a csapat legalacsonyabbja. 
 
Leitgeb Grazban született, ott is kezdett focizni, a Sturm meccsein újdonsült csapattársának, a megaveterán Ivica Vasticnak szurkolt. 2005 őszén lett élvonalbeli játékos, első gólját épp későbbi klubjának, a Salzburgnak lőtte. Rögtön utána meg is kapta a behívót Hickersbergertől.
 
A középpályás 55 meccs és öt gól után, egy éve hagyta el a Sturmot, a Red Bullban azonban nem mindig jutott szóhoz Trappatoninál. Érdekes, itteni első gólját meg épp volt csapata ellen szerezte.
 
A válogatottban is kísérti a kötődése, ugyanis első meccsét Horvátország ellen vívta, aki ellen első tétmeccsét is játszhatja. Leitgeb apja horvát, igaz 25 éve Ausztriában él. A fiú számára amúgy nem jelent sokat csapata első Eb-meccse, mint mondja, a rokonokat is csak két évente látogatja meg. Horvátul egyébként a gyerekkori sztárral, Vasticcsal szokott néha beszélgetni, de csak a móka kedvéért.
 

Volt edzője, Trap azt mondta róla, ő az új Nedved. Ha a játékban nem is, hajszerkezetben már közelíti a cseht. Leitgebről szerintem még nem készült olyan fotó, amon ne úgy nézett volna ki a feje, mint amit elcseszett egy tehetségtelen fodrászgyakornok. (Hamarosan lesz fotó is.)