Berta, Bettina
15 °C
26 °C

Bajnokveréssel és potyagóllal indult a szezon

2008.07.09. 00:13
0 hozzászólás

A Sturm Graz magabiztosan győzte le 3-1-re a felettébb gyenge és óriási hibákat vétő Raid Wient a szezon első fordulójának első meccsén.

Két nehéz felkészülésen túljutott csapat kezdte az osztrák bajnokságot kedd este és a rosszabb helyzetűnek gondolt Sturm indult győzelemmel. A fekete-fehérek hazai pályán nagyszerűen futballoztak a bécsi Rapid ellen. A vendégek kezdettől fogva csak lézengtek a pályán, mégis egy hihetetlen kapushiba kellett a Sturm vezetéséhez. A 32. percben a vészmegoldásként igazolt, 36 éves Georg Koch egy középről lőtt, gyenge szabadrúgást ráejtett Sonnleitnerre, a labda meg bepattant a hálóba. A hazaiak a 45. percben növelték előnyüket, a csapatkapitány Haas egy kiugratás végén, a kijátszott Rapid-védelem mellett lőtte a másodikat.

A fordulás után a bécsiek próbálkoztak, a válogatott kerettag Andreas Dober harmincról egyenlített is, igaz, Schicklgruber kapus beleért a labdájába. Hamarosan azonban megint a Sturm irányította a játékot és a 72. percben egy ellentámadás végén Stankovic beállította a 3-1-es végeredményt.

A Rapid a vártnál is rosszabb állapotban kezdte a szezont, a Sturm viszont meggyőzően támadott majdnem végig a meccsen. A graziakra érdemes figyelni, mert az Intertotó-kupa következő körében a Budapest Honvéddal találkozhtnak.